Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Άνεργος στην Ελλαδα, «χρυσος» στο Facebook!


Άνεργος στην Ελλάδα, «χρυσός» στο Facebook!

Μπορεί να είναι μόλις 23 χρόνων και στην Ελλάδα να μην έβρισκε δουλειά, όμως τον προσεχή Οκτώβριο ο Γιώργος Καρνάςετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο βήμα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για να εργαστεί ως προγραμματιστής στο Facebook και μάλιστα με αμοιβή 100.000 δολαρίων τον χρόνο!

Ο νεαρός από τη Μυτιλήνη, αφού σπούδασε στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, έκανε το μεταπτυχιακό του στο Κέιμπριτζ. Τελειώνοντας στα 22 του, βγήκε στην αγορά εργασίας και η απογοήτευση ήταν μεγάλη καθώς κανένας δεν ήταν διατεθειμένος να τον προσλάβει.
Τότε ήταν που αποφάσισε να στείλει ένα βιογραφικό στο Facebook και έναν μήνα μετά πήρε απάντηση από τους επικεφαλής οι οποίοι του ανακοίνωσαν πως ενδιαφέρονται κι έτσι ακολούθησαν τρεις συνεντεύξεις μέσω Skype.
Όπως αναφέρει η Espresso, τον Μάρτιο «πέταξε» για Ηνωμένες Πολιτείες όπου και συνάντησε από κοντά τους υπευθύνους ενώ ακολούθησαν και άλλες πέντε συνεντεύξεις. «Η διαδικασία ήταν σαν να σου κάνει ο καθένας ένα τεστ. Είναι σαν να πηγαίνεις σε προφορική εξέταση», δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα.
Όσον αφορά στην κατάσταση στην Ελλάδα ο Γιώργος Καρνάς τονίζει πως «στη χώρα μας δεν υπάρχει δουλειά» καθώς στην προσπάθειά του να βρει εργασία βρήκε πολλές κλειστές πόρτες.

mediagate