Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Στο μυαλο του Ερνέστο

Μπορεί το φιλικό με τον ΟΦΗ να χαρακτηρίζεται από πολλούς σαν πρόβα τζενεράλε ενόψει της κόντρας με την Μαρσέιγ, ωστόσο μόνο τέτοιο δεν είναι. Εξάλλου ο Βαλβέρδε φέρεται να έχει καταλήξει σε σχήμα με τρεις κεντρικούς μέσους και περιμένει τον Τζιμπούρ.



Το τελευταίο του φιλικό παιχνίδι πριν την (καθυστερημένη) έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων δίνει απόψε ο Ολυμπιακός. Στο μυαλό όλων στο “ερυθρόλευκο” στρατόπεδο βρίσκεται το παιχνίδι της Τρίτης κόντρα στην Μαρσέιγ με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να... πονοκεφαλιάζει για πολλούς και διάφορους λόγους.
 
Καταρχήν η έλλειψη ρυθμού των ποδοσφαιριστών του, καθώς έχουν να δώσουν επίσημο ματς σχεδόν 5 μήνες. Από την άλλη τα προβλήματα τραυματισμών. Ο Ιμπαγάσα είναι εκτός μάχης, ο Γέστε μόλις την Πέμπτη έβγαλε το κανονικό πρόγραμμα και ο Τζιμπούρ δεν είναι έτοιμος 100%, γεγονός που φαίνεται και από το ότι αποκλείστηκε από την φιλική αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Βάλτε και την πώληση του Ριέρα, χωρίς να έρθει αντικαταστάτης για να συμπληρωθεί το παζλ του προβληματισμού.
 
Απέναντι στους Κρητικούς ο Βαλβέρδε δεν μπορεί να δει πολλά πράγματα καθώς και οι παίκτες θα έχουν στο μυαλό τους μην τραυματιστούν και ο ΟΦΗ δεν μπορεί να συγκριθεί με τους Μασσαλούς.
 
Ο Βάσκος ξέρει πως το ματς με την Μαρσέιγ θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των “ερυθρόλευκων” στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως γνωρίζει πως η ομάδα του δεν πάει στο ματς με τις καλύτερες συνθήκες. Για αυτόν τον λόγο θα αντιμετωπίσει αρκετά συντηρητικά τον αγώνα. Είναι πολύ πιθανό να αγωνιστούν μαζί στην μεσαία γραμμή οι Μοντεστό, Μακούν και Φέισα με τον Σέρβο να έχει κάπως πιο δημιουργικό ρόλο, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία των Μιραλάς και Φουστέρ στην επίθεση. Από κει και πέρα πολλά θα εξαρτηθούν από το επίπεδο ετοιμότητας του Τζιμπούρ με τον Βαλβέρδε, πάντως, να μην έχει πολλές επιλογές καθώς και ο Αμπντούν (δεν έχει κάνει προετοιμασία) δεν βρίσκεται στην ιδανική κατάσταση και ο Γέστε επίσης. Όσον αφορά την τετράδα της άμυνας, οι τρεις θεωρούνται σίγουροι (Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Χολέμπας), ενώ δεν αποκλείεται η έκπληξη με τον Μανιάτη αντί του Τοροσόδη.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου