Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ....



Από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2011 έφυγαν από την Ελλάδα 1.097 μετανάστες (χωρίς χαρτιά ή με άδεια ασύλου ή με αίτηση για άσυλο που απορρίφθηκε), σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).


Από αυτούς, οι μεγαλύτεροι αριθμοί ανά χώρα ήταν:


374 από το Πακιστάν,

352 από το Αφγανιστάν,

124 από το Ιράκ.

Οι 1.097 αυτοί επαναπατρισθέντες μετανάστες είχαν ενταχθεί στο πρώτο πρόγραμμα επιστροφής, ενώ μόλις τώρα ξεκίνησε το δεύτερο και, όπως πιστεύουν στον ΔΟΜ, θα είναι ακόμη περισσότεροι.


Το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα "τρέχει" σε πολλές χώρες εδώ και χρόνια, αλλά φέτος ήταν η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκε στην Ελλάδα.


Ο ΔΟΜ εξασφαλίζει την έκδοση του διαβατηρίου ή ταξιδιωτικού εγγράφου συν 300 ευρώ οικονομική ενίσχυση απ το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα, το οποίο λαμβάνουν στο αεροδρόμιο, κατά την έξοδό τους ή κατά την άφιξη στη χώρα τους.

Ένα δίκτυο 440 γραφείων του ΔΟΜ σε όλο τον κόσμο εξασφαλίζει την ομαλή επιστροφή τους - αν και, όπως μάθαμε, ένας λόγος που δεν θέλουν να μας μιλήσουν με το όνομά τους ή να φωτογραφηθούν, έχει να κάνει με τα προβλήματα που έχουν στις χώρες τους: πολιτικά (π.χ.Συρία) ή πολύ απλά με την αστυνομία τους: με το που φτάνουν στην πατρίδα τους, συχνά τους παίρνουν ό τι χρήματα έχουν πάνω του.



Αφού γίνει η ταυτοποίηση του ατόμου στον ΔΟΜ, οι προς επιστροφή μετανάστες περνούν από το Κέντρο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη και δακτυλοσκοπούνται για τις περιπτώσεις ποινικού αδικήματος.

Εάν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, κρατούνται - κάτι που συνέβη σε ορισμένες, λίγες όμως, περιπτώσεις.

totefteri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου