Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ...Φθίνουν οι καταλήψεις, στα όρια εξάμηνο και εξεταστική
Οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια φθίνουν συνεχώς αφού έχουν φθάσει ήδη στα 102 τμήματα, ωστόσο η εξεταστική, ακόμη και το εξάμηνο βρίσκονται σε οριακό σημείο, ενώ ορισμένα πανεπιστήμια έχουν ξεπεράσει ήδη το όριο.

Παρόλα αυτά σε πολλές σχολές λαμβάνονται αποφάσεις για συνέχιση των καταλήψεων, όπως έγινε στη Νομική, όπου χθες βράδυ, σύμφωνα με τους ίδιους τους φοιτητές, αποφασίστηκε συνέχιση της κατάληψης με οκτώ ψήφους διαφορά. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ξανάκλεισαν όλα τα Τμήματα του Παντείου όπου είχαν λήξει οι καταλήψεις.
Την ίδια ώρα αυξάνονται οι καταλήψεις σε σχολεία, σε ολόκληρη τη χώρα. Αν και καθημερινά ο Οργανισμός Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων αποστέλλει βιβλία στα σχολεία και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έχει προωθηθεί το 40% των βιβλίων, οι μαθητές επικαλούνται την έλλειψή τους και συνεχίζουν τις καταλήψεις.

Συλλαλητήριο στο κέντρο
Σήμερα το μεσημέρι, οι φοιτητές πραγματοποιούν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ προγραμματίζονται και νέες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια.
Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια προγραμματίζουν και οι μαθητές για την ερχόμενη εβδομάδα.

Με αναστολή λειτουργίας προειδοποιεί το ΤΕΙ
Με αναστολή λειτουργίας προειδοποίησε το ΤΕΙ Αθήνας αν δεν λάβει πιστώσεις και δεν εγκριθεί η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Στην επιστολή, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Δ. Νίνος αφού επισημαίνει ότι στο τρίτο μεγαλύτερο ΑΕΙ της χώρας, με 28.000 σπουδαστές ο τακτικός προϋπολογισμός μειώθηκε κατά 60% περίπου, ενώ εγκρίθηκαν μόνο θέσεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

"Εάν εσείς δεν αντιμετωπίσετε άμεσα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι επανειλημμένες περικοπές ανθρώπινου δυναμικού και δαπανών, το ΤΕΙ Αθήνας θα αναγκαστεί να αναστείλει τη λειτουργία του με τραγικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία στις κρίσιμες ημέρες που διανύουμε", πρόσθεσε.

ethnos.gr


τοτεφτερι