Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Οι πρόγονοι μας ειχαν σεξουαλικες σχέσεις με αγνωστα ειδη




Σεξουαλικές σχέσεις με άλλα άγνωστα συγγενικά είδη είχαν οι πρόγονοί μας, πριν από περίπου 35.000 χρόνια, με αποτέλεσμα σχεδόν το 2% του DNA μερικών σημερινών πληθυσμών, ιδίως στην Αφρική, να προέρχεται από αυτά τα είδη. Νέα αμερικανική γενετική έρευνα, με επικεφαλής τον εξελικτικό βιολόγο Μάικλ Χάμερ του....


Πανεπιστημίου της Αριζόνα, μελέτησε το γενετικό υλικό σύγχρονων αφρικανικών φυλών, με αρχαίες ρίζες, που εκτιμάται ότι παρέμειναν στη «Μαύρη Ήπειρο», όταν άλλες μετανάστευσαν προς την Ευρώπη και την Ασία, άρα το DNA τους έμεινε πιο «αμόλυντο» από κατοπινές επιρροές.

Μέσα από πολύπλοκες τεχνικές ανάλυσης του DNA, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι περίπου το 2% αυτού του γενετικού υλικού έχει διαφορές με το υπόλοιπο και εκτιμάται ότι εισήχθη στο γονιδίωμα αυτών των φυλών πριν από 35.000 χρόνια, έπειτα από επιμειξίες με μια σήμερα εξαφανισμένη ομάδα του γένους Homo, η οποία αποσπάστηκε πριν από 700.000 χρόνια από τον κυρίως κορμό, που τελικά οδήγησε στον σύγχρονο άνθρωπο (Ηomo sapiens).

«Πρέπει να αναθεωρήσουμε το συμβατικό μοντέλο της προέλευσης του ανθρώπου» ισχυρίζεται ο Χάμερ, ο οποίος επιμένει ότι «υπάρχουν πια στοιχεία ότι οι πρόγονοί μας πάντα αντάλλασσαν γονίδια με τους μορφολογικά πιο διαφοροποιημένους γείτονές τους».


http://topeiraxtiri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου