Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Το πούλμαν του Obama


Με ασυναρτησίες του τύπου “Ο Πρόεδρος Obama θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί αληθινούς ανθρώπους σε...
αληθινές τοποθεσίες τους οποίους υπό άλλες συνθήκες θα ήταν αδύνατον να προσεγγίσει”, οι Μυστικές Υπηρεσίες χρυσώνουν το χάπι για το 1.1 εκατομμύρια δολάρια που χρειάστηκε να καταβάλει η Αμερικανική Κυβέρνηση για το πούλμαν του Obama. 


Ο Αμερικανός Πρόεδρος στην πρόσφατη περιοδεία του, η οποία διεκόπη γιατί ο Τυφώνας Irene θα κατέστρεφε τη Νέα Υόρκη, δεν την έκανε με την προεδρική Cadillac, αλλά εμφανίστηκε με το νέο προεδρικό πούλμαν. Αρκούντως επιβλητικό χωρίς διακοσμητικά και εμφανισιακές τζιριτζάτζουλες το πούλμαν, το οποίο έχει κατασκευάσει η εταιρεία Ηemphill Brothers, είναι εμφανές πως είναι παραγγελία των Μυστικών Υπηρεσιών και όχι των ανθρώπων που επιμελούνται το image του Προέδρου.

Σύμφωνα με τις Μυστικές Υπηρεσίες το κόστος ενοικίασης πούλμαν και ενίσχυσής τους με φορητό εξοπλισμό ασφαλείας και τηλεπικοινωνιών ήταν δυσβάσταχτο για το Λευκό Οίκο σε σχέση με το 1.1 εκατομμύρια δολάρια που κόστισε η αγορά του πούλμαν. Πάντως όπως λένε οι ελάχιστοι “ουδέτεροι” παρατηρητές που έχουν επισκεφτεί το πούλμαν δεν είναι τόσο χλιδάτο όσο θα περίμενε κανείς. Έχει ένα σαλόνι που χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος, τηλέφωνα, τηλεοράσεις και διάφορα άλλα εργαλεία της δουλειάς ενός πλανητάρχη, όμως όχι κάτι εξεζητημένο ή περίεργο.

Φυσικά δεν έχει ανακοινωθεί καμία λεπτομέρεια όσον αφορά τα συστήματα ασφαλείας ή το αν είναι θωρακισμένο, καθώς και τεχνικά χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: Το πούλμαν του Obama TOTEFTERI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου