Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ανθούν οι θεωρίες συνωμοσίας δέκα χρόνια μετά την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου
Λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους και στο αμερικανικό Πεντάγωνο με περισσότερους από...
3.000 νεκρούς, οι θεωρίες συνωμοσίας για το τι κρύβεται πίσω από όσα συνέβησαν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 καλά κρατούν...

Σύμφωνα με αμέτρητες επίσημες και μη κυβερνητικές έρευνες και αναφορές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ένα μεγάλο ποσοστό Αμερικανών δεν πιστεύει ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν αυτός που οργάνωσε την τρομοκρατική επίθεση.

Αντίθετα, πολλοί δείχνουν ως βασική υπεύθυνη την κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους. Σύμφωνα με τις θεωρίες αυτές είχαν τοποθετηθεί από πριν εκρηκτικοί μηχανισμοί με εντολή της κυβέρνησης.

Μία ηπιότερη-κάπως- θεωρία συνωμοσίας θέλει την αμερικανική κυβέρνηση να γνώριζε για την επικείμενη τρομοκρατική επίθεση, αλλά να μην έκανε τίποτα για να τη σταματήσει.

Ομάδες με ονόματα όπως «Μελετητές της 11ης Σεπτεμβρίου Αλήθεια και Δικαιοσύνη» ή «Αρχιτέκτονες και Μηχανικοί για την 11η Σεπτεμβρίου Αλήθεια», βλέπουν τους εαυτούς τους ως ερευνητές που ίσως φτάσουν στη μεγαλύτερη αποκάλυψη στην ιστορία των ΗΠΑ.

Μία περίληψη των θεωριών συνωμοσίας που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια αποτυπώθηκαν σε ένα ντοκιμαντέρ που παρακολουθήθηκε περίπου 125.000 φορές στο Google και 30.000 φορές παγκοσμίως μέσω του YouTube.

Οι πιο γνωστές θεωρίες συνωμοσίας:

- Οι Δίδυμοι πύργοι δεν θα μπορούσαν να έχουν καταρρεύσει μόνο από την πρόσκρουση των αεροσκαφών της American Airlines.
- Δεν είναι δυνατό να κατέρρευσε τόσο γρήγορα το κτίριο 7 του Παγκόσμιου Εμπορικού Κέντρου, εφόσον δεν χτυπήθηκε από αεροπλάνο.
- Το Πεντάγωνο επλήγη από αμερικανικό πύραυλο και όχι από πτήση της American Airlines
- Η πτήση 93 της United Airlines δεν συνετρίβη σε έδαφος της Πενσυλβάνια, αλλά εξαφανίστηκε, ίσως αφού κατερρίφθη από μαχητικό αεροσκάφος.


tromaktiko