Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Γυαλιά-οθόνες ετοιμάζει η Google.


Γνωστός αμερικανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι στα εργαστήρια του γίγαντα του διαδικτύου κατασκευάζεται ένας τύπος γυαλιών που θα λειτουργούν ως οθόνη. Τα γυαλιά αυτά θα προβάλλουν εικόνες, κείμενα και βίντεο στον χρήστη ενώ θα είναι διάφανα ώστε να μπορεί να παρακολουθεί όσα προβλλει η οθόνη έχοντας ταυτόχρονα ελεύθερο το οπτικό του πεδίο.
Τα γυαλιά-οθόνες
Εδώ και λίγο καιρό υπήρχε έντονη φημολογία ότι κάτι ενδιαφέρον ετοιμάζουν οι ερευνητές της Google. Αυτό που ακουγόταν περισσότερο ήταν ότι η εταιρία σχεδιάζει ρολόγια χειρός που θα λειτουργούν με Android, το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της Google το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως στα κινητά τηλέφωνα.
Όμως ο Σεθ Γουειντράουμπ, δημοσιογράφος του περιοδικού Fortune που καλύπτει θέματα τεχνολογίας και ειδικεύεται στο ρεπορτάζ που αφορά τη Google, υποστηρίζει ότι αυτό που κατασκευάζεται είναι ένας τύπος γυαλιών που θα λειτουργούν ως οθόνες.
Τα γυαλιά θα προβάλλουν στα μάτια του χρήστη ό,τι προβάλλει και μια οθόνη υπολογιστή ενώ, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, θα είναι διάφανα ώστε να μην χάνει ο χρήστης την επαφή του με τον χώρο και γενικότερα το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Έτσι για παράδειγμα, θα μπορεί να οδηγεί φορώντας τα γυαλιά στα οποία να προβάλλεται η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει.
«Η Google βρίσκεται στα τελευταία στάδια δημιουργίας του πρωτότυπου που θα μοιάζει με κοινό ζευγάρι γυαλιών. Τα γυαλιά-οθόνες θα διαθέτουν ορισμένα κουμπιά λειτουργίας στον σκελετό τους αλλά αν κάποιος δεν τα προσέξει θα νομίσει ότι πρόκειται για ένα απλό ζευγάρι γυαλιών» αναφέρει ο Γουειντράουμπ επικαλούμενος πηγές μέσα από την εταιρεία. Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η Google προσέλαβε πρόσφατα έναν επιστήμονα του MIT, ειδικό στις τεχνολογίες των λεγόμενων «φορετών υπολογιστών», ο οποίος και εργάζεται πυρετωδώς πάνω στα γυαλιά-οθόνες της εταιρείας.
Το ρεπορτάζ
Κάποιοι έσπευσαν να συνδυάσουν τις πληροφορίες του Γουειντράουμπ με μια ακόμη νέα τεχνολογία που αναπτύσσει η Google και πιο συγκεκριμένα με ένα σύστημα φωνητικού ελέγχου παρόμοιο με το Siri της Apple. Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις το φωνητικό σύστημα της Google θα ενσωματωθεί στα γυαλιά και έτσι ο χρήστης θα δίνει φωνητικές εντολές για να του εμφανίσουν τα γυαλιά τα e-mail του, να του εμφανίσουν ιστοσελίδες, να του δείξουν κάποιο χάρτη ή ό,τι άλλο επιθυμεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου