Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 50% ΒΛΕΠΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ


Η απομείωση στην αξία του ελληνικού χρέους που διακρατούν οι ιδιώτες πιστωτές ίσως χρειαστεί να ξεπεράσει το 50% που προβλέπεται στην συμφωνία της Συνόδου Κορυφής του Οκτωβρίου ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του, υποστηρίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ...
Μπλανσάρ. Μιλώντας στο τηλεοπτικό CNBC, o Μπλανσάρ τόνισε πως «τα στοιχεία για το ελληνικό χρέος δεν είναι καλά». «Χρειάζεται σημαντική μείωση ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει ανάσα» ανέφερε.

Ενώ οι διαπραγματεύσεις για το PSI συνεχίζονται, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ υπογράμμισε: «Οι αριθμοί πρέπει να υπολογιστούν, και όσο τα μακροοικονομικά στοιχεία επιδεινώνονται, ίσως το κούρεμα θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο».

Ο Μπλανσάρ τόνισε όμως πως κάθε συμφωνία για μείωση του ελληνικού χρέους θα απαιτήσει την υιοθέτηση περισσότερων μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης, όπως είπε, της «μισθολογικής προσαρμογής».

Παράλληλα, και ο σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Κλέμες Φουστ υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Βήμα της εκτίμηση πως το κούρεμα 50% δεν είναι αρκετό και η συμμετοχή σε αυτό θα πρέπει να είναι υποχρεωτική ακόμη και εάν προέκυπτε ο κίνδυνος χρεοκοπίας.



FIMOTRO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου