Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Οι πιο αστείες κωμωδίες της δεκαετίας


Από το American Pie, μέχρι το φετινό Hangover, τo MEN 24 παρουσιάζει τις οκτω ταινίες των τελευταίων δέκα ετών που μας έκαναν να πεθάνουμε από τα γέλια. Σε περίπτωση που δεν έχει δει κάποια από τις παρακάτω, πρέπει οπωσδήποτε να διορθώσεις τα λάθη του παρελθόντος, νοικιάζοντας την τώρα σε DVD.Kατα πρώτον, θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι σε εσένα που θα διαβάσεις αυτή την λίστα. 




Αν περιμένεις να δεις τίτλους όπως το "Knocked Up" ή το "The 40 Year Old Virgin" ή ακόμα και το "Pinneaple Express", ας σε προλάβω πριν απογοητευτείς. 



Δεν πρόκειται να τα βρεις πουθενά σε αυτό το κείμενο, γιατί απλά η συντάκτρια του (aka: me) αρνείται να τα συμπεριλάβει. Kαι εξηγούμαι: Δεν τα βρήκα αστεία. Τα βρήκα ένα τίποτα. Nada, niente, πως το λένε. 



Συγκεκριμένα όταν είδα στο σινεμά τον "Παρθένο" βλαστημούσα την ώρα και τη στιγμή που σηκώθηκα από τον αναπαυτικό καναπέ μου για να δω αυτές τις κλισέ κρυάδες. Το "Superbad" το έκλεισα στο μισάωρο. To "Βorat" μου πέρασε αδιάφορο, έως και κακό... 



That said, λυπάμαι αν στεναχωρώ μερικούς από εσάς, γιατί ξέρω ότι αυτού του τύπου οι ταινίες αρέσουν σε πολύ κόσμο. 



Για αυτό, για να είμαστε δίκαιοι δεν κλείνουμε τη "χρυσή δεκάδα". Μπορείς εσύ να ψηφίσεις τη δική σου αγαπημένη κωμωδία των 00's έτσι ώστε να συμπληρωθεί η δεκάδα! Ρίψε τη ψήφο σου, μαζί με ένα κειμενάκι σχετικό με την ταινία της προτίμησής σου, εδώ! 



8. Anchorman: The Legend of Ron Burgundy 
του Άνταμ Μακ Κέι (2004) 



Γελάς χωρίς να το πιέσεις, χωρίς καν να το σκεφτείς. Ο Γουίλ Φέρελ στα καλύτερα του και στον δρόμο που τον έχρισε έναν από τους κορυφαίους "καυστικούς" κωμικούς της δεκαετίας. Στα συν, ο Στιβ Καρέλ αλλά και ο Πολ Ραντ, στα πρώτα του βήματα ως το next best thing της αμερικάνικης κωμωδίας. 







7. Road Trip

του Τοντ Φίλπς (2000)
 



Στα βήματα της κλασικής αμερικάνικης κωμωδίας που καταλήγει σχεδόν σε παρωδία, το Road Trop ξεκίνησε τη δική του σχολή που συνεχίστηκε με το επικό Euro Trip. Cult φιγούρα της ταινίας αναδεικνύεται ο Τομ Γκριν, αλλά όλη η ταινία στο σύνολο της, ήταν η ένοχη απόλαυση του 2000. 







6. Wedding Crashers 
του Ντέηβιντ Ντόμπκιν (2005)
 



Ο Όουεν Γουίλσον και ο Βινς Βον μας χάρισαν μια από τις καλύτερες ταινίες στο είδος, ως δύο "τελειωμένοι" womanizers που πηγαίνουν απρόσκλητοι σε γάμους, για να απολαύσουν το τζάμπα φαγητό και να ρίξουν στο κρεβάτι τις ανυποψίαστες καλεσμένες. 




Wedding Crashers (2005)

Ανέβηκε από MoviesIveSeen07. - Κλασικές σειρές από την TV και βραδινά σόου online. 



5. Old School 

του Τοντ Φίλιπς (2003)
 



Δεν είναι τυχαίο ότι άλλη μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Γουιλ Φέρελ είναι στην χρυσή δεκάδα. Ο Φέρελ, μαζί με τους απογοητευμένους κολλητούς του, Λουκ Γουίλσον και Βινς Βον, αποφασίζουν να ζήσουν ετεροχρονισμένα τα ξένοιαστα χρόνια του κολλεγίου, ιδρύοντας τη δική τους ιδιότροπη αδελφότητα. Απλά... κορυφή! 







4. Meet The Parents 
του Τζέι Ροτς (2000) 



Η νέα χιλιετία, μπήκε δυναμικά με την κλασική πλέον κωμωδία Meet The Parents. Ο Μπεν Στίλερ απέδειξε ότι η επιτυχία του παλαιότερου There's Something About Mary δεν ήταν τυχαία, αφού μαζί με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, έγραψαν τη δική τους ιστορία στο κινηματογραφικό πανί. Βέβαια, η συνέχεια της ταινίας, Meet The Fockers, δεν ήταν απαραίτητη. Καθόλου. 







3. American Pie 
του Πολ Γουέιτζ (1999)
 



Tα γέλια του κοινού στο σινεμά πριν δέκα χρόνια, ήταν δυνατά και σχεδόν ασταμάτητα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει άντρας, γυναίκα, πατέρας, γιαγιά που δεν το έχει παρακολουθήσει. Αν είσαι αυτός ο ένας και μοναδικός που του "ξέφυγε", κοίτα να το διορθώσεις... 







2. The Hangover 
του Τοντ Φίλιπς (2009)
 



Ο σκηνοθέτης του Road Trip και του Old School, έκανε σίγουρα την καλύτερη ταινία της καριέρας του. Η αποκάλυψη της φετινής χρονιάς είναι τελικά και μια από τις πιο αστείες ταινίες της δεκαετίας. Και όχι μόνο ε; 




The Hangover trailer

Ανέβηκε από buzzmygeek. - Oλόκληρες σειρές και επεισόδια online. 



1. Eurotrip 

του Τζεφ Σάφερ (2004)
 



Μπορεί το Roadtrip να ήταν πολύ καλό και να έχει πάρει όλη τη δόξα, αλλά η "συνέχεια" του ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το πόσο αστείο και απολαυστικά τραβηγμένο είναι το Eurotrip. Πρέπει απλά να το δεις για να εκτιμήσεις την αξία του. Όσοι το έχετε δει, καταλαβαίνετε. Όσοι δεν το έχετε κάνει, δεν ξέρετε τι χάνετε. Mi scuzi... 




Eurotrip (Theatrical Trailer)


http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου