Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

To Facebook ψάχνει βοήθεια από χάκερ.

Ένα νέο πρόγραμμα του Facebook ζητάει από χάκερ να εντοπίσουν κενά ασφαλείας στην ιστοσελίδα έναντι φυσικά κάποιας χρηματικής αμοιβής.


Στο συνέδριο ασφαλείας DefCon, που έγινε στο Λας Βέγκας, μία ομάδα από άτομα του Facebook, μοίραζε κάτι φυλλάδια στα οποία παρακαλούσαν όποιον χάκερ θέλει να προσπαθήσει να επιτεθεί
στην ιστοσελίδα και αν τα καταφέρει, θα κερδίσει κάποιο χρηματικό ποσό.

Με αυτό τον τρόπο το Facebook έκανε εάν πολύ καλό promotion στο νέο του πρόγραμμα «bug bounty program», σύμφωνα με το οποίο όλοι όσοι καταφέρουν να εντοπίσουν κάποιο κενό ασφαλείας στην δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης θα πληρώνονται.

Η ελάχιστή αμοιβή από το Facebook, σε όποιον εντοπίσει κάποιο κενό ασφαλείας, είναι $500, εφόσον ο χάκερ συμφωνήσει να μην αποκαλύψει το ελάττωμα μέχρι να το διορθώσει η εταιρία.

Ήδη το νέο πρόγραμμα του Facebook λειτουργεί εδώ και κάτι μέρες και ένας προγραμματιστής έχει κερδίσει, μέχρι σήμερα $3.000.

Τέλος για να πληρωθεί κάποιος χάκερ, θα πρέπει να είναι ο πρώτος που θα αναφέρει το ελάττωμα ασφαλείας και να βρίσκεται σε χώρα που βρίσκεται κάτω από τις κυρώσεις των ΗΠΑ ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει συμμορφώνεται με την πολιτική της εταιρείας σχετικά με την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών αλλά και στη διατήρηση της ομαλή λειτουργίας της ιστοσελίδας.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου