Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΕΞΥΠΝΑ LOGOS...Pics


Σίγουρα υπάρχουν σήματα εταιριών που τα είδαμε και τα βλέπουμε ουκ ο λίγες φορές, αλλά ποτέ δεν είχαμε την διάθεση να τους δώσουμε σημασία και να τα ”αποκρυπτογραφήσουμε”. Όντως υπάρχουν έξυπνες ιδέες. Ρίξτε μια ματιά στις photos…

1) Αν προσέξετε το logo της εταιρίας Fedex, θα παρατηρήσετε το τόξο το οποίο εμφανίζεται μεταξύ του ”Ε” και του ”x”.


2) H εταιρία Goodwill που είναι γνωστή κυρίως στις Η.Π.Α έχει ως logo την παρακάτω εικόνα. Αν κάποιος παρατηρήσει το σχέδιο, θα δεί ότι το γράμμα ”g” είναι απλά μία σμίκρυνση του προσώπου του logo. Aν κάποιος το προσέξει αυτό, τότε μπορούμε να πούμε ότι αλλάζει εξ ολοκλήρου ο τρόπος που βλέπεις το σχέδιο. Έξυπνο έτσι;
Goodwill

3) To δημοφιλές logo του γνωστού κυπέλλου ποδηλασίας της Γαλλίας, έχει το δικό του ενδιαφέρον. Αν προσέξετε τον πορτοκαλί κύκλο, αυτός σχηματίζει μαζί με το ”R” το ”u” και το ”Τ” (της λέξης ”TOUR”), έναν ποδηλάτη, που συμβολίζει και το σκοπό του εμβλήματος. Ενδιαφέρον θα λέγαμε!

Tourdefrance


4) Το πασύγνωστο logo της σοκολάτας Toblerone, έχει και αυτό το δικό του στοιχείο. Ο κύριως λόγος που δύσκολα κάποιος θα το προσέξει είναι επειδή το έμβλημα πάνω στην σοκολάτα είναι συνήθως αρκετά μικρό. Όταν όμως μεγενθυνεί, τότε γίνετε φανερή η αρκούδα η οποία βρίσκετε μέσα στο βουνό. Ο λόγος είναι γιατί η σοκολάτα κατασκευάζεται στην πόλη Βερν της Ελβετίας, όπου η πόλη λέγεται ότι πήρε την ονομασία της λόγο μίας αρκούδας.
Tobleronelogo

5) Το όνομα της παγκοσμίους φήμης εταιρίας Carrefour μεταφράζεται σε ”σταυροδρόμι” ή ”διαστάυρωση” στο ελληνικά. Τα δύο τόξα που δείχνουν σε αντίθετες κατευθύνσεις το υποδεικνύουν αυτό, αλλά επίσης υπάρχει και ένα ”C” μεταξύ των τόξων, στο άπρο κενό.
Carrefourlogo

6) Ένα από το πιό δημοφιλή logos παγκοσμίως, αυτό της amazon, κρύβει ένα ”μυστικό” αφού πολύ λίγοι είναι αυτοί που το γνωρίζουν. Αυτό που έχουν προσέξει όλοι όσοι χρησιμοποιούν την σελίδα αυτή, είναι το τόξο που υπάρχει κάτω από την λέξη amazon, και που ενώνει το ”a” και το ”z”. Ο λόγος αυτού το τόξου είναι για να υποδείξει ότι η εταιρία πουλάει τα πάντα, από το Α μέχρι το Ζ!

Amazonlogo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου