Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Το Facebook οδηγεί τους νέους στα ναρκωτικά!

Τα αποτελέσματα του Εθνικού Κέντρου Εθισμού και κατάχρησης ουσιών στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς, οι οποίοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί με τα παιδιά τους από εδώ και πέρα. Η  έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα Social Networks ,όπως το Facebook και το Twitter, μπορούν να
οδηγήσουν τα παιδιά στην κατανάλωση αλκοόλ και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τη συμπεριφορά 1.000 παιδιών, ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών, μέσω ενός online ερωτηματολογίου και άλλα 1.000 μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας. Διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα παιδιά που περνούσαν τον χρόνο τους στα Social Networks, είχαν έως και πέντε φορές παραπάνω πιθανότητες από τα άλλα, να καπνίσουν τσιγάρο, τρεις φορές να πιουν αλκοόλ και διπλάσιες να καπνίσουν κάνναβη. Επίσης οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι φωτογραφίες χρηστών των μέσων δικτύωσης, που εμφανίζονται μεθυσμένοι, επηρεάζουν αρνητικά τους άλλους χρήστες και τους ωθούν σε παρόμοιες συμπεριφορές, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με εφήβους.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Εθισμού και κατάχρησης ουσιών και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας, Joseph Califano, δήλωσε πως «μια εικόνα τελικά αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Τα Social Networks, ειδικά στους εφήβους, έχουν αρνητικές επιδράσεις και μπορεί να γίνουν μέχρι και επικίνδυνα, ειδικά στους εφήβους. Πρέπει οι ιθύνοντες των μέσων αυτών, να αναπτύξουν τις τεχνολογικές τους γνώσεις και να αντιμετωπίσουν αυτόν ον κίνδυνο. Οι εικόνες με μεθυσμένους έφηβους ή παιδιών που καταναλώνουν ναρκωτικά, πρέπει να σταματήσουν».

Στη συνέχεια τόνισε πως οι γονείς βρίσκονται κυριολεκτικά στο σκοτάδι και ολοκλήρωσε λέγοντας «η μετάδοση τέτοιων εικόνων, αποτελούν ηλεκτρονική παιδική κακοποίηση».
http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου