Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Η χρήση των χημικών ήταν αλόγιστη
- Η χρήση των χημικών ήταν αλόγιστη - Σοβαρές καταγγελίες κατά των αστυνομικών δυνάμεων
- Από εισβολή των ΜΑΤ σε κτίριο της ΔΟΕ, τραυματίστηκαν σοβαρά δύο δάσκαλοι
- Στις φλόγες παραδόθηκαν κτίρια στην Πανεπιστημίου - Απεγκλωβίστηκαν 7 άτομα
- 30 προσαγωγές και 11 συλλήψεις! - 31αστυνομικοί τραυματίες ΒΙΝΤΕΟ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι μάχες συνεχίζονται. Η καταστροφή συνεχίζεται και όλα όσα συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας τις τελευταίες ώρες δίνουν την χαριστική βολή, τόσο στον τουρισμό, όσο και στο κίνημα των Αγανακτισμένων. Η σημερινή διαδήλωση θα μπορούσε να είναι μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών και να είναι και ειρηνική. 'Ομως κάποιοι είχαν άλλα σχέδια. Και σε αυτά τα σχέδια βοήθησε και η αστυνομία.

Η χρήση χημικών που γίνεται τις τελευταίες ώρες είναι το λιγότερο υπερβολική, Τα ΜΑΤ ήταν αποφασισμένα να διώξουν τους πάντες από την πλατεία Συντάγματος και μάλιστα έφθασαν σε σημείο να πετούν μέχρι και πέτρες, ενώ χημικά έριξαν μέχρι και στην είσοδο του Μετρό, όπου έβρισκαν καταφύγιο οι διαδηλωτές, αλλά και οι κουκουλοφόροι. Τα ΜΑΤ αργά το βράδυ φαίνεται πως κατάφεραν να αδειάσουν το Σύνταγμα είτε από κουκουλοφόρους είτε από ειρηνικούς διαδηλωτές με χημικά που δεν έχουν ξαναριχθεί σε παρόμοια κατάσταση.

Ο στόχος της αστυνομίας είναι ο προφανής. Να αδειάσει επιτέλους η πλατεία Συντάγματος από κόσμο και να εκλείψουν οι καθημερινές εικόνες με τους Αγανακτισμένους στην πλατεία Συντάγματος. Όσο ο κόσμος θα προσπαθεί όλο το βράδυ να προσεγγίσει την πλατεία, τόσο τα ΜΑΤ θα κάνουν επιδρομές με εκτεταμμένη χρήση δακρυγόνων.

Τα επεισόδια πλέον μετά από κάποια φάση και έπειτα επεκτάθηκαν σε όλο σχεδόν το κέντρο της Αθήνας, στη Φιλελλήνων, στην Πανεπιστημίου όπου έχουν στηθεί οδοφράγματα με φωτιές μπροστά από τα Προπύλαια. Μάλιστα, στην οδό Πανεπιστημίου τυλίχθηκε στις φλόγες το κτίριο της ATE Bank και η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 7 εργαζόμενους.