Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΑΠΕΡΓΟΥΝ......


  Πατήστε για μεγέθυνση
Παραλύουν την Τρίτη και την Τετάρτη ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Έχουν προγραμματιστεί και δύο συλλαλητήρια: την Τρίτη (πρώτη ημέρα της απεργίας) στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και την Τετάρτη 29/6 στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τρεις συγκεντρώσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ: Αύριο, Τρίτη, στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στις 7 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Σε ό, τι αφορά τις συγκοινωνίες, οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν για 48 ώρες, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στη 48ωρη πανελλαδική απεργία.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Ηλεκτροδηγών του Μετρό επισημαίνεται ότι «για να εξυπηρετηθεί η συγκέντρωση της Τετάρτης, τα τρένα θα κινηθούν από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας».Επίσης, το Μετρό δεν θα εκτελεί δρομολόγια από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο, καθώς η γραμμή ανήκει στον ΟΣΕ.

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία ΕΘΕΛ και τρόλεϊ ΗΛΠΑΠ συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία, με εξαίρεση 200 λεωφορεία, τα οποία θα εξυπηρετούν τους συμμετέχοντες στους Special Olympics.

Μετ' εμποδίων θα εκτελούνται οι πτήσεις των αεροσκαφών μετά την απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας να συμμετάσχει στην απεργία με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας και τις δύο μέρες, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις έξι το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Ανάλογη εικόνα αναμένεται και στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας, το διήμερο της Τρίτης 28 και Τετάρτης 29 Ιουνίου. Η ΠΝΟ δεν αποφάσισε να απεργήσει, ωστόσο άλλες πρωτοβάθμιες ναυτεργατικές οργανώσεις έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία.

Προβλήματα θα υπάρξουν και στην αποκομιδή των απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ - ΟΤΑ) προχώρησαν από τα μεσάνυχτα σε κατάληψη και κλείσιμο των ΧΥΤΑ μέχρι την ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου