Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απολογίες των κατηγορουμένων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απολογίες των κατηγορουμένων για τα στημένα παιχνίδια. Μέχρι στιγμής ένας έχει προφυλακιστεί και πέντε έχουν αφεθεί ελεύθεροι με ...............


περιοριστικούς όρους.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την ολοκλήρωση των απολογία τους οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, Δημήτρης Ζαβαντίας, Αθανάσιος Ντότσης και Νίκος Παντέλης.

Πιο συγκεκριμένα, στον πρώην ποδοσφαιριστή, Δημήτρη Ζαβαντία και τον μάνατζερ, Αθανάσιο Ντότση επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και χρηματική εγγύηση, στον καθένα ύψους 200.000 ευρώ.

Στον Έλληνα προπονητή, Νίκο Παντέλη, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων, επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ θα είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Σε λίγη ώρα, στον τακτικό ανακριτή θα απολογηθεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηλιούπολη και ένας από φερόμενους ως εγκεφάλους της πολύκροτης υπόθεσης που έχει προκαλέσει πολλά «μποφόρ» στις τάξεις του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, Γιώργος Τσακογιάννης.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Σταύρος Ψωμιάδης

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή, με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 250.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Ο δικηγόρος του Σταύρου Ψωμιάδη, Χρήστος Στάθης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ έκανε λόγο για πενθήμερη διαπόμπευση του εντολέα του, ενώ επανέλαβε πως από την δικογραφία δεν προκύπτει πουθενά εμπλοκή του.

Ο Σταύρος Ψωμιάδης αρνείται τις κατηγορίες της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης που του αποδίδονται ο, στο υπόμνημα που παρέδωσε στον 9ο Τακτικό Ανακριτή.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ισχυρίζεται στο υπόμνημά του ότι μετέχει τυπικά στην ΠΑΕ Καβάλας "όπως τούτο προκύπτει ακόμη και από την πορισματική αναφορά της εισαγγελέως, στην οποία αναφέρεται ότι ο πατέρας μου Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από τη διοίκηση της ΠΑΕ Καβάλας".

Ο κατηγορούμενος τονίζει στο υπόμνημα ότι δεν μετέχει σε καμία εγκληματική οργάνωση και ότι δεν είχε την πρόθεση, ούτε και τη δυνατότητα να συμμετάσχει. "Ουδένα απείλησα, ουδένα εξεβίασα, εξαπάτησα ή δωροδόκησα, όπως και ουδέποτε είχα σκοπό να πράξω κάτι τέτοιο. Ουδέποτε στοιχημάτισα για στημένο αγώνα, είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω παρένθετου προσώπου".

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι έχει υποστεί βαρύτατο διασυρμό από τα ΜΜΕ, ο οποίος συνιστά βαρύτατη προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και "αποτελεί μονομερή, βάναυση και λυσσαλέα επίθεση στο πρόσωπό μου την οποία δεν μπορώ να αντιμετωπίσω αφού δεν έχω τη θεσμική δυνατότητα να απαντήσω στους εκδοτικούς και τηλεοπτικούς κολοσσούς οι οποίοι χάρην κερδοσκοπίας εμπορεύονται την εμπλοκή μου σε μία ποινική υπόθεση στην οποία είμαι αμέτοχος."

Τέλος, αναφέρει ότι παρέχει τη συναίνεσή του στη διερεύνηση όλων των περιουσιακών του στοιχείων από τις δικαστικές αρχές, διερεύνηση την οποία και ζητάει. Προτείνει δε ως μάρτυρες τους Σοφοκλή Πιλάβιο, Πατρίκ Κομνηνό και Ιωάννη Οικονομάκη (νομικός σύμβουλος Σούπερ Λιγκ).

Ο Ανδρέας Δημόπουλος, booker, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και ορίστηκε εγγύηση ύψους 15.000 ευρώ.

Ο Βασίλη Καρακούλιας, επίσης booker, προφυλακίστηκε.
real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου