Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Πώς η UEFA μας εξαπάτησε στο EURO 2012 (videos)


Κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε άσχετα πλάνα για να προκαλέσει το συναίσθημα των τηλεθεατών...


Στο στόχαστρο καταγγελιών βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η UEFA, κατηγορούμενη ότι οι εικόνες που αναμετάδωσε σε κάθε γωνιά του κόσμου στο πρόσφατο EURO 2012 δεν ήταν ακριβώς αυτό που φαίνονταν. Εκπρόσωποι της γερμανικής τηλεόρασης παραπονέθηκαν έντονα στην επιτροπή όταν ανακάλυψαν ότι κατά τη διάρκεια του ημιτελικού ανάμεσα στην Γερμανία και την Ιταλία, είχαν αλλοιώσει πλάνα. 

Οι Γερμανοί μιλούν για τη στιγμή που ο Mario Balotelli πετύχαινε το δεύτερο γκολ του εναντίον της Ιταλίας και οι κάμερες στράφηκαν σε μια Γερμανίδα που βρισκόταν στις κερκίδες και εμφανιζόταν να δακρύζει μπροστά στο δυσάρεστο για την ομάδα της γεγονός. Όπως φαίνεται, όμως, η γυναίκα, η οποία έχει το όνομα Andrea και ζει στο Ντίσελντορφ, δεν έκλαιγε για το γκολ του Super Mario, αλλά το δάκρυ το είχε ρίξει πολύ νωρίτερα, κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της χώρας της.

«Το περιστατικό είναι απαράδεκτο. Ο τηλεθεατής καταλάβαινε ότι η σκηνή –μια γυναίκα να δακρύζει- ήταν το άμεσο αποτέλεσμα αυτού που μόλις είχε συμβεί στο γήπεδο, το γκολ των Ιταλών. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για χειραγώγηση», έγραψε εκπρόσωπος του ZDF, ενός από τα δύο κανάλια που μετέδιδαν τον αγώνα, στην UEFA.

Η UEFA, από την άλλη, υπερασπίστηκε τη θέση της λέγοντας ότι αυτό που τους απασχολούσε ήταν να αναδείξουν «την ανθρώπινη ιστορία του αγώνα» και «να μεταφράσουν το συναίσθημα και την ένταση των Γερμανών φιλάθλων».

Μάλιστα αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο. Θυμάστε τη σκηνή που ο προπονητής των Γερμανών Jogi Low κλότσησε την μπάλα από τα χέρια ενός ball boy κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ολλανδία; Πρόκειται για κάτι που είχε συμβεί πριν το ματς αλλά η UΕFA θεώρησε πιο εντυπωσιακό να φανεί πως έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Δείτε και τα δύο περιστατικά και πείτε μας με το χέρι στην καρδιά: είναι τυχαίο που και τα δύο έγιναν στους Γερμανούς;



http://topeiraxtiri.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου