Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Αλλαγές για εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ από το 2016


Σαφές μήνυμα ότι μετά την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορεί να επανεξεταστεί το εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και θα έχει ορίζοντα εφαρμογής του την ακαδημαϊκή περίοδο 2016-2017, έστειλε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος επισήμανε την ανάγκη ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου, μέσα από ένα εθνικό διάλογο, που θα έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Έδωσε παράλληλα έμφαση τόσο στην απρόσκοπτη λειτουργία όσο και στην ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου, ιδιαίτερα σήμερα, όπως είπε, "στην περίοδο της πιο οξείας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα", ενώ άφησε ανοικτό να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, όπου και αν χρειαστεί.
"Θέλω να στείλω ένα σαφές και αδιαπραγμάτευτο μήνυμα και προς τους ζηλωτές της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και προς τους αρνητές, αλλά και όλους αυτούς που έγιναν δικαστές προθέσεων, ότι μοναδικός γνώμονας των αποφάσεων μας είναι το δημόσιο συμφέρον" τόνισε.
"Το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει δύο πράγματα: πρώτον, την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης, που σημαίνει την εφαρμογή του νόμου στο σκέλος της διοίκησης και προς την κατεύθυνση αυτή θα γίνουν οι απαραίτητες διασαφηνίσεις και προσαρμογές, χωρίς να αλλοιώνεται ο πυρήνας, η κατεύθυνση και η φιλοσοφία της μεταρρύθμισης.
Δεύτερον, τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των ελληνικών ανώτατων ιδρυμάτων, το οποίο σημαίνει ανοικτά ΑΕΙ και ΤΕΙ, για να παρέχουν το δημόσιο αγαθό της παιδείας σε αυτή την περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης", συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου