Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί το γυναικείο στήθος μαγνητίζει τους άνδρες;

Παλαιότερες μελέτες έδειξαν ότι οι άνδρες που ενδιαφέρονται για περιστασιακές σεξουαλικές εμπειρίες αξιολογούν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά των γυναικών διαφορετικά από ό,τι οι άνδρες που
ενδιαφέρονται περισσότερο για σεξουαλικές εμπειρίες στα πλαίσια σταθερών...

σχέσεων. Η πρώτη κατηγορία ανδρών αξιολογεί την ελκυστική εξωτερική εμφάνιση, το χαμηλό βάρος και τη μικρή αναλογία περιφέρειας/ μέσης περισσότερο θετικά, συγκριτικά με εκείνους που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία.

Μία πρόσφατη μελέτη (Zelazniewicz, 2011) θέλησε να διαπιστώσει αν η ελκυστικότητα του μεγέθους του γυναικείου στήθους επηρεάζεται από την επιθυμία των ανδρών για περιστασιακές ή σταθερές σχέσεις.

Η πλειονότητα των ανδρών προτίμησε το στήθος μετρίου ή μεγάλου μεγέθους και αξιολόγησε λιγότερο θετικά το μικρό στήθος. Ωστόσο, το πολύ μεγάλο στήθος ήταν λιγότερο ελκυστικό από το μέτριο/ μεγάλο.

Επιπλέον, οι άνδρες που ενδιαφέρονταν για περιστασιακές σχέσεις αξιολόγησαν το μέτριο/μεγάλο στήθος περισσότερο θετικά από εκείνους που ενδιαφέρονταν για σεξ σε σταθερές σχέσεις. Ισως εκείνοι που αναζητούν σταθερή σχέση να συμβιβάζονται με μια λιγότερο ελκυστική εξωτερική εμφάνιση και να δίνουν έμφαση σε άλλα χαρακτηριστικά
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου