Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Τελευταία στιγμή δεν τα τίναξαν όλα στον αέρα!



- ΩΡΑ 15.57 Τηλεφωνική επικοινωνία Παπαδήμου - Ντράγκι
- Καρατζαφέρης: Κανείς δεν επικοινώνησε σήμερα μαζί μου από το Μέγαρο Μαξίμου
- Την είδηση για την συμφωνία μετέδωσαν και οι Financial Times
- Λοιδορούν τα ξένα ΜΜΕ του έλληνες αρχηγούς γιατί μπροστά στην καταστροφή παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια
- ΕΕ: Δεν δώσαμε ποτέ 15νθημερη παράταση
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




Αφού πήγαν για ακόμα μια φορά να βάλουν την χώρα σε περιπέτειες, αφού δεν σταμάτησαν ούτε την ύστατη στιγμή να βάζουν τα κομματικά τους συμφέροντα πάνω από το συμφέρον του λαού, αφού είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την παγκόσμια κατακραυγή από τα ΜΜΕ προς τους ίδιους και όχι προς τους έλληνες, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε ΟΛΑ.

Ως δια μαγείας, εκείνα που δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε 8 ώρες συνεδρίασης το βράδυ της Τετάρτης, τα συμφώνησαν σε κάποια τηλεφωνήματα που έγιναν όταν ο κ. Παπαδήμος είδε ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΝΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ! 

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι τελικά οι πολιτικοί αρχηγοί κατέληξαν σε συμφωνία για όλο το πακέτο των μέτρων. Αυτό που αναμένουμε τώρα είναι η επίσημη ανακοίνωση.

Αυτό ωστόσο που προκύπτει από όλη αυτήν την περιπέτεια που ζούμε και θα ζούμε είναι ότι για ακόμα μια φορά κάποιοι ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΜΑΤΑ! 

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια έδιναν και έπαιρναν στον βωμό του μικροκομματικού οφελους του καθενός. Το γεγονός ότι τόσο από την ΕΕ όσο και από πηγές της τρόικας έλεγαν νωρίς το μεσημέρι ότι δεν υπήρξε ποτέ 15νθημερη παράταση για να σωθούν οι επικουρικές συντάξεις αποδεικνύει ότι οι πολιτικοί ηγέτες αυτής της χώρας αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων ακόμα και την ύστατη στιγμή!

Το χρονικό της σημερινής ημέρας


Από νωρίς το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου δήλωνε ανήσυχο αφού τα μηνύματα που έρχονταν από τις Βρυξέλλες κάθε άλλο παρά θετικά ήταν. Αυτό που διαμήνυαν στους έλληνες ήταν ότι αν δεν έρθετε με συμφωνία, Eurogroup με θέμα την Ελλάδα δεν γίνεται!

Έτσι, ο πρωθυπουργός είχε συνεχείς επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους πίεζε να κλείσουν όλα έως τις 19.00 που θα αρχίσει το Eurogroup. Όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρέπει να μπει στην συνεδρίαση με την συμφωνία στα χέρια του!

Το Μαξίμου ξεκαθάριζε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχουν άλλα ισοδύναμα μέτρα με την περικοπή των επικουρικών κατά 15% για να καλυφθεί η τρύπα των 300 εκατομμυρίων.

ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

"Δεν γνωρίζω να έχει τεθεί αίτημα, από την ελληνική πλευρά, πρόσθετης χρονικής προθεσμίας", δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν.
"Δεν είμαι ενήμερος για καμία παράταση. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι έχει ενημερωθεί κανείς για αυτό", απάντησε ο Α. Αλταφάζ, κληθείς να σχολιάσει αν το Eurogroup θα δεχθεί το αίτημα της Ελλάδας για δεκαπενθήμερη παράταση στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, λόγω των επικουρικών συντάξεων.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, αλλά και η συμφωνία για το PSI, εξετάζονται από τους εμπειρογνώμονες των υπουργείων Οικονομικών των 17 χωρών της ευρωζώνης, οι οποίοι θα πρέπει να παρουσιάσουν μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης, στο Eurogroup.

Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται από την Γερμανία η είδηση - βόμβα μέσω του Assosiated Press, όπου αναφέρεται ότι, ΚΑΙ η τρόικα δεν ξέρει ΤΙΠΟΤΑ για 15νθημερη παράταση ώστε να βρεθεί λύση για την τρύπα των 300 εκατομμυρίων!

Αν τελικά οι Βρυξέλλες απόψε δώσουν τη λύση, αύριο αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, μέσα στο σαββατοκύριακο η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ την Κυριακή θα ψηφιστεί όλο το πακέτο των μέτρων.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην ψηφοφορία στην Βουλή
Aν υπάρξει συμφωνία στο Γιούρογκρουπ, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή το PSI.
Η πρόταση που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή θα έχει τριπλό σκέλος. Το ένα σκέλος θα αφορά την έγκριση του PSI, το δεύτερο την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και το τρίτο την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν το νέο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου