Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΡΚ ΡΟΥΤΕ: "ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"




Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα ότι το ευρώ είναι "πιο σημαντικό" από τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι είναι "σημαντικό" η χώρα...

αυτή να διατηρήσει το ενιαίο νόμισμα και να αποφευχθεί μια πτώχευση. 
"Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να αποφευχθεί μια πτώχευση της Ελλάδας, προς το συμφέρον της ζώνης του ευρώ", δήλωσε ο κ. Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη, στο τέλος του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου: "αλλά τελικά, το ευρώ είναι πιο σημαντικό από την Ελλάδα, και από τη συμμετοχή της στη ζώνη του ευρώ", σημείωσε. "Δεν είναι ο στόχος μου", διευκρίνισε σχετικά με μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, υποστηρίζοντας ότι μια εγκατάλειψη του ενιαίου νομίσματος θα σήμαινε και την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Χαρακτηρίζοντας "καλό πράγμα" το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει "προφανώς" εγκαταλείψει την ιδέα ενός δημοψηφίσματος για το σχέδιο διάσωσης της χώρας, ο κ. Ρούτε επέμεινε επίσης στην ανάγκη η Ελλάδα να εφαρμόσει "πλήρως" και "το συντομότερο δυνατό" το πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε από τη ζώνη του ευρώ στις Βρυξέλλες, τη νύχτα της 26 προς 27 Οκτωβρίου.



http://fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου