Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

«Angry Birds» ζωντάνεψε για λίγες μόνο ώρες




Το δημοφιλέστατο παιχνίδι «Angry Birds» ζωντάνεψε για λίγες μόνο ώρες στη Μασαχουσέτη. 
Οι φοιτητές του MIT άφησαν για λίγο στην άκρη τις ευρέσεις τους και ασχολήθηκαν με το «Angry Birds». Ο καθηγητής μηχανολογίας του πανεπιστήμιου, David Wallace, κάλεσε τους φοιτητές του να δημιουργήσουν....




κατασκευές, όπου παραγεμισμένα λούτρινα πουλιά θα μπορούσαν να πετύχουν μπαλόνια σε σχήμα γουρουνιού γεμισμένα με νερό. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα τεστ δεξιοτήτων για τους θεωρητικούς του MIT. Οι κανόνες έδιναν 10 μόνο λεπτά στους συμμετέχοντες για να σχεδιάσουν τη «μηχανή» τους και να φτιάξουν τα απαραίτητα εξαρτήματα και άλλα 60 για να τη συναρμολογήσουν.

Παρουσιάστηκαν πολλές και διαφορετικές κατασκευές, κάποιες αρκετά περίπλοκες, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατέφυγαν στις βασικές αρχές της μηχανολογίας με απλές κατασκευές. 

Ο πολλά υποσχόμενος καταπέλτης, που σχεδίασε μία από τις ομάδες, ήταν ένας καταπέλτης, που φαινόταν ότι θα κατάφερνε με ευκολία να στείλει τα λούτρινα πουλάκια 18 μέτρα μακριά, να πετύχει το γουρούνι και να πάρει τα αυγά. Όμως η συσκευή απέτυχε παταγωδώς. Όπως εξηγεί μία από τους δημιουργούς του καταπέλτη, «όλοι έφτιαξαν τέλεια το κάθε εξάρτημα, κανείς μας όμως δεν κάθισε να σκεφτεί πως αυτά τα εξαρτήματα θα λειτουργούσαν μεταξύ τους».

Μια άλλη ομάδα κατασκεύασε ένα μπαζούκας με αέρα, που δυστυχώς δεν έκανε το πουλάκι να πετάξει, ενώ μια ακόμη ομάδα παρουσίασε μία βαλλίστρα. Η βαλλίστρα θα δούλευε τέλεια αν είχε δόρυ, όμως το angry bird, γεμισμένο με βαμβάκι, στριφογύριζε γύρω από τον εαυτό πριν προσγειωθεί στο έδαφος, μόλις λίγα μέτρα από την βαλλίστρα.

.trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου