Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Facebook και Google δεν σέβονται τους χρήστες


Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι εταιρίες όπως το Facebook και η Google δεν σέβονται τους χρήστες. 


O Richard Stallman, δημιουργός του GNU Project και ιδρυτής του Free Software Foundation, είναι ένας από αυτούς που πιστεύουν πως οι παραπάνω εταιρίες όχι μόνο δεν σέβονται τους χρήστες αλλά επίσης τους θέτουν σε κίνδυνο.
Μιλώντας στο “Russia Today (RT)”, o Stallman είπε ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε το Google+ και το Facebook.
“Και τα δύο φέρονται άσχημα στους χρήστες. Για παράδειγμα, απαιτούν από τους χρήστες το αληθινό τους όνομα και αυτό θέτει κάποιους ανθρώπους σε κίνδυνο. Το Facebook κάνει και άλλα επικίνδυνα πράγματα. Η μαζική παρακολούθηση......
είναι ένα από αυτά. Εάν υπάρχει ένα κουμπί “Like” σε μια σελίδα, το Facebook γνωρίζει ποιος επισκέφθηκε τη σελίδα και μπορεί να βρει την IP διέυθυνση του υπολογιστή που χρησιμοποίησε ο χρήστης, ακόμα και αν ο χρήστης δεν είναι μέλος στο Facebook. Έτσι λοιπόν, κάθε φορά που επισκέπτεστε μια σελίδα, το Facebook το γνωρίζει ακόμα και αν δεν ξέρει ποιος είστε”, λέει ο Stallman.
Παρόμοια σχόλια έκανε και o Julian Assange του Wikileaks όταν ρωτήθηκε για τα ίδια θέματα.
Ο Assange είπε ότι το Facebook είναι η πιο τρομακτική κατασκοπευτική μηχανή που δημιουργήθηκε ποτέ και κατηγόρησε την εταιρία πως δίνει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών στις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον Assange, η παρακολούθηση δεν σταματά στο Facebook. Πιστεύει ότι το κοινωνικό δίκτυο έχει συμμαχήσει με τη Google, το Yahoo και άλλους οργανισμούς των ΗΠΑ που έχουν κατασκευάσει τεχνολογίες για να κάνουν διαθέσιμα τα δεδομένα των χρηστών στις Μυστικές Υπηρεσίες.
“Δεν ισχύει ότι οι Μυστικές Υπηρεσίες κρύβονται πίσω από το Facebook. Απλά έχουν τόση δύναμη που μπορούν να το πιέζουν νομικά και πολιτικά. Και επειδή είναι πολύ ακριβό να δίνουν τα προσωπικά αρχεία ένα-ένα, έχουν κατασκευάσει ένα σύστημα που επιτρέπει στις Μυστικές Υπηρεσίες να έχουν μαζική πρόσβαση”, προσθέτει ο Assange.



to-gamato

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου