Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

"Δεν μπορεί να εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου. Να φύγει τώρα. Μόνο σε αποικία θα μπορούσε να είναι πρωθυπουργός!


- Καταπέλτης κατά του Γιώργου Παπανδρέου και των λαθών του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
- "Να βγουν μπροστά τα στελέχη που θέλουν να είναι υποψήφια" κάλεσε σε δραματικούς τόνους
- "Όποιος δεν αναλάβει ευθύνες θα βρεθεί στα σκουπίδια της ιστορίας", τόνισε
- Υπέρ εκλογής από τον κόσμο και ας έρθουν λίγοι: "Ετσι που τα κάναμε να υποστούμε την ταπείνωση"

Μιλώντας στο Mega ο κ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος είναι ο μόνος που έχει εκφράσει ανοιχτά το ενδιαφέρον του για την ηγεσία του κόμματος, ανέφερε ότι όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να ανοίξει η διαδικασία της διαδοχής στο κόμμα. 

"Κάναμε τεράστια λάθη την διετία που μας πέρασε. Βυθίσαμε τη χώρα στην ύφεση και την απομόνωση" ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης που σε δραματικούς τόνους κάλεσε να γίνουν εκλογές εσωκομματικές πριν τις βουλευτικές. 

Για τον πρώην πρωθυπουργό τόνισε ότι πρόκειται για έναν ευγενή άνθρωπο, με ιδέες για τον σοσιαλισμό ωστόσο σημείωσε ότι δεν πρέπει να είναι υποψήφιος. Τυπικά - όπως ανέφερε - και ο κ. Παπανδρέου έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στην κούρσα της επόμενης ημέρας για το ΠΑΣΟΚ ωστόσο είπε: "Δεν αναφέρομαι στην τυπική δυνατότητα, αλλά στην ηθική δυνατότητα για κάτι τέτοιο".

"Η διετής κυβέρνηση η δική μας οδήγησε σε αδιέξοδα. Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση",
 είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στο Mega, επισημαίνοντας:

"Αυτή τη στιγμή έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, του ΠΑΣΟΚ και του λαού. Οι αποφάσεις αυτές και η πραγματικότητα αυτή που διαμορφώθηκε είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν. Εγώ έφτασα στα όρια του πολιτικού λάθους".

"Θεωρώ ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε αντιληφθεί τι συμβαίνει μέσα στην κοινωνία. Συνεχίζουμε να μην βλέπουμε την αλήθεια και σφυρίζουμε κατά κάποιο τρόπο αδιάφορα. Η χώρα θα έχει σε τρεις μήνες εκλογές. Χρειάζεται ηγεσίες που να εμπνέουν προσδοκίες για το μέλλον και συζητάμε ποιος θα ανοίξει τις διαδικασίες και πότε θα τις ανοίξει. Αυτή δεν είναι μια σοβαρή αντιμετώπιση από ένα κόμμα που κυβερνά τα τελευταία δύο χρόνια". δήλωσε σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

"Ο κύριος Παπανδρέου δεν πρέπει να είναι υποψήφιος, μόνο σε αποικία μπορεί να είναι υποψήφιος με τέτοια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.


"Σε διάσπαση οδεύουμε με βεβαιότητα τώρα που γίνονται διάφορες μεθοδεύσεις και σκόπιμες καθυστερήσεις. Όποιος δεν καταλαβαίνει, τότε ή δεν καταλαβαίνει πράγματα ή έχει κρυφή ατζέντα. Όποιος δεν νοιάζεται να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές στη χώρα, προφανώς ή δεν κατανοεί ή έχει κρυφή ατζέντα. Το ίδιο συμβαίνει και στο ΠΑΣΟΚ σήμερα".

Κληθείς να σχολιάσει τα περί διαρχίας στο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή άλλος πρόεδρος στο κόμμα και άλλος υποψήφιος πρωθυπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαφώνησε, σημειώνοντας ότι "είναι μία από τις μεθοδεύσεις που επιχειρούνται χωρίς νόημα και χωρίς περιεχόμενο".

Υποστήριξε, επίσης, ότι οι διαδικασίες που προηγήθηκαν της κυβέρνησης Παπαδήμου "προήλθαν από λάθη του κ. Παπανδρέου, από λάθη δικά μας και από πιέσεις που ασκήθηκαν από μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας για να οδηγηθούμε στη συγκεκριμένη εξέλιξη".

Έστρεψε τα βέλη και κατά συναδέλφων λέγοντας ότι ασκείται κριτικήγια μία σειρά από ζητήματα από ανθρώπους που προκάλεσαν τα προβλήματα για τα οποία ασκούν μετά κριτική, ενώ μίλησε γιαγραφειοκρατία του ΠΑΣΟΚ που εθελοτυφλεί και συνεχίζει σαν να μη συνέβη τίποτα, "σαν να μην αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της πολιτικής μας".


newsit.gr