Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η κρίση σπρώχνει τους άνδρες στην πορνεία


...πυροδοτώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία
Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί στη χώρα μας ο αριθμός των ανδρών οι οποίοι εκδίδονται. H ανδρική πορνεία σχετίζεται άμεσα με την ανεργία, τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, την οικονομική ανέχεια και την περιθωριοποίηση. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και ο αυξημένος αριθμός των οικονομικών μεταναστών, κυρίως όσων βρίσκονται στη χώρα χωρίς να διαθέτουν τη νόμιμη άδεια παραμονής, οι οποίοι εντάσσονται στην ‘ανδρική πορνεία’ για λόγους επιβίωσης.

Το εύκολο και γρήγορο χρήμα αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τους μη - έχοντες τα απαραίτητα για επιβίωση, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που πλήττεται σοβαρότατα από την οικονομική κρίση και με αυξημένο ποσοστό ανεργίας. Το φαινόμενο παρατηρείται εντονότερα στην Αθήνα χωρίς αυτό να αποκλείει περιπτώσεις ανδρικής πορνείας σε επαρχιακές πόλεις. Οι άνδρες «πόρνοι» παρέχουν αγοραίο έρωτα σε άλλους άνδρες ή γυναίκες με χρηματικά ή υλικά ανταλλάγματα. Επιπλέον οι περιοχές που πλήττονται εντονότερα προσδιορίζονται στο κέντρο της Αθήνας με πιο γνωστές την πλατεία Κουμουνδούρου, την πλατεία Ομόνοιας κ.ο.κ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες δυστυχώς περιπτώσεις της σεξουαλικής επαφής δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και αυτό εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Οι άνδρες που εκπορνεύονται δεν προφυλάσσονται είτε γιατί έχουν άγνοια ή ελλειπή γνώση σε θέματα πρόληψης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, είτε γιατί η απόφαση για τη μη-ασφαλή σεξουαλική επαφή λαμβάνεται υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Η ετήσια αύξηση των κρουσμάτων AIDS στη χώρα μας κατά 50%-60%, αποδίδεται στην αύξηση των οροθετικών που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών (έρευνα ΚΕΕΛΠΝΟ στο διάστημα Ιανουαρίου και Ιουλίου 2011). Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι ότι απλά βάζουν σε δεύτερη μοίρα την προσωπική τους ασφάλεια και υγεία.

to-gamato

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου