Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Σόιμπλε : Το ευρώ και η Ευρώπη θα επιβιώσουν


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επαναλαμβάνει σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε σήμερα την πίστη του στο ευρώ και την πεποίθησή του ότι η Ευρώπη θα βγει "ισχυρότερη" από την κρίση που διέρχεται τώρα η νομισματική ένωση.


"Η Ευρώπη έχει πάντα βγει ισχυρότερη από τις κρίσεις", γράφει ο κ. Σόιμπλε σε άρθρο του στο γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Focus, στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα, σύμφωνα με απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα εκ των προτέρων, την επομένη των σημαντικών αποφάσεων από τους ηγέτες της ΕΕ σχετικά με την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, τουλάχιστον στη ζώνη του ευρώ.


Το ενιαίο νόμισμα είναι "σταθερό" και "καλό", σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος υπενθυμίζει ότι "αφότου έχουμε το ευρώ, οι τιμές έχουν αυξηθεί λιγότερο από την εποχή του γερμανικού μάρκου".

Όπως το έχει ήδη κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν, σημείωσε ότι τα τρέχοντα προβλήματα της κρίσης, δεν είναι προβλήματα του ίδιου του νομίσματος, αλλά του υπερβολικού χρέους και της χαμηλής ανταγωνιστικότητας ορισμένων.


newsit