Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

o openmind τα λεει ολα για την F1 στην Ιαπωνια !!


Button,Webber and japanese F1 girls!Button,Webber and japanese F1 girls! Getty Images
Bet-planet.gr
Στην Ιαπωνία, στην πίστα της Suzuka, μεταφέρεται η δράση της Formula 1 αυτό το Σαββατοκύριακο.
Η υπόθεση τίτλος για τον Sebastian Vettel δεν έκλεισε (μαθηματικά) στην Singapore αφού ο Jenson Button τερμάτισε δεύτερος αλλά αν όλα εξελιχθούν ομαλά για τον γερμανό, στην Ιαπωνία θα μπορεί να πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Η βαθμολογία των οδηγών:
1Sebastian VettelGermanRBR-Renault309
2Jenson ButtonBritishMcLaren-Mercedes185
3Fernando AlonsoSpanishFerrari184
4Mark WebberAustralianRBR-Renault182
5Lewis HamiltonBritishMcLaren-Mercedes168
6Felipe MassaBrazilianFerrari84
7Nico RosbergGermanMercedes62
8Michael SchumacherGermanMercedes52
9Vitaly PetrovRussianRenault34
10Nick HeidfeldGermanRenault34

  Ο αγώνας στην συγκεκριμένη πίστα πάντως δεν είναι καθόλου εύκολος αφού οι εναλλαγές στην χάραξη της πίστας είναι πάρα πολλές. Υπάρχουν δύο μεγάλες ευθείες όπου οι ταχύτητες ξεπερνούν τα 300χλμ./ώρα αλλά και καμπές όπου τα πλευρικά G είναι υψηλά. Έπίσης οι συνεχόμενες εναλλαγές σε δεξιές και αριστερές στροφές καταπονούν σημαντικά τους οδηγούς "pain in the neck" όπως χαρακτηριστικά λέει και ο Vettel και φυσικά η φθορά των ελαστικών είναι μεγάλη. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η χρήση του DRS στην συγκεκριμένη πίστα αφού θα πρέπει οι οδηγοί να είναι πολύ προσεκτικοί. Τα φρεναρίσματα απαιτούν ακρίβεια κάτι που σημαίνει πως η ενεργοποίηση-απενεργοποίηση του DRS θα πρέπει να γίνεται στον σωστό χρόνο γιατί σε διαφορετική περίπτωση η έλλειψη κάθετης δύναμης θα αποσταθεροποιήσει το πίσω μέρος του μονοθεσίου και η έξοδος θα είναι αναπόφευκτη. Το επισήμανε και ο Webber στις δηλώσεις του κατά την διάρκεια των δοκιμών στην πίστα. Στα πρώτα 2 practices οι Mclaren έδειξαν για ακόμα μια φορά πως έχουν την ταχύτητα αλλά όπως και σε προηγούμενους αγώνες, οι RedBulls θα δείξουν τα "κέρατά τους" στις κατατακτήριες δοκιμές! Αναμονή λοιπόν...

fireshot-capture-2-the-official-formula-1-website-www formula1_com_races_in_detail_japan_820_circuit_diagram_html-555x342

f1-girls15

start suzu_2009_1

Να θυμίσουμε πως οι κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου είναι στις 08:00 ώρα Ελλάδος ενώ  ο αγώνας της Κυριακής στις 09:00.
Αύριο μεσημέρι λοιπόν θα έχουμε μια άποψη για την εικόνα και ετοιμότητα των ομάδων και θα προσπαθήσουμε να βρούμε οποιαδήποτε στοιχηματική ευκαιρία για τον συγκεκριμένο αγώνα. Σας αφήνω με μια ξενάγηση στην πίστα από τον Sebastian Vettel:

 bet-planet.gr
openmind

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου