Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

''ΚΟΥΡΕΜΑ'' 40-50% ΘΕΛΕΙ Η ΑΥΣΤΡΙΑ



Στο 40% με 50% θα ανέλθει το κούρεμα του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος τονίζει ότι αυτό...
αποτελεί το σωστό δρόμο, γιατί, όπως αναφέρει «πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να ανασάνει» και «να ανοικοδομηθεί η οικονομία της».
Ειδικότερα, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Österreich, ο κ. Φάιμαν τονίζει ότι απαιτείται μία λύση που θα προβλέπει οικειοθελή συμμετοχή των τραπεζών στη διαγραφή χρέους, καθώς όλοι γνωρίζουν πως δεν επαρκεί για τη διάσωση της Ελλάδας η εκταμίευση της έκτης δόσης.
Εκτιμά ακόμη ότι με μια διαγραφή χρέους στο 40%-50% θα μπορεί να εξυπηρετηθεί το χρέος της Ελλάδας, διαφορετικά «μόνη εναλλακτική λύση είναι η χρεοκοπία, που συνιστά εξέλιξη με πολύ αρνητικές επιπτώσεις στο εμπόριο και τις εξαγωγές, σε ολόκληρη την Ευρώπη».
Σε άλλη συνέντευξή του στην «Kurier», ο Αυστριακός καγκελάριος υποστηρίζει την ανάγκη περισσότερης ευελιξίας του EFSF, ενώ τάσσεται τόσο κατά της αλλαγής των ευρωπαϊκών συνθηκών, υποστηρίζοντας πως μια νέα Συνθήκη δεν θα βελτίωνε την κατάσταση στην Ελλάδα και την Ιταλία, όσο και κατά τη κατάργησης της αρχής της ομοφωνίας στη λήψη αποφάσεων.

fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου