Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

δοκιμές πολλών πυραύλων εδάφους-θαλάσσης


Το Ιράν προχώρησε σήμερα στα στενά του Ορμούζ σε δοκιμές πολλών πυραύλων εδάφους-θαλάσσης στην διάρκεια των ασκήσεων που διεξάγουν οι Φρουροί της Επανάστασης, περιλαμβανομένης μιας δοκιμής του νέου υπερηχητικού πυραύλου Χαλίτζ Φαρς, με βεληνεκές 300 χλμ., μετέδωσε το αραβόφωνο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Αλάμ...

Οι Πασνταράν -όπως αποκαλούνται οι Φρουροί της Επανάστασης- εκτόξευσαν δύο Χαλίτζ Φαρς ("Περσικός Κόλπος"). Πρόκειται για ένα βαλλιστικό πύραυλο εναντίον πλοίων που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το Φεβρουάριο και είναι, σύμφωνα με την Τεχεράνη, ικανός να πλήξει στόχους σε απόσταση 300 χλμ, κινούμενος με ταχύτητα 3 Μαχ.

Εξοπλισμένος με μια συμβατική εκρηκτική κεφαλή 650 κιλών, ο πύραυλος αυτός έχει σχεδιαστεί και κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από τους Φρουρούς της Επανάστασης, οι οποίοι παράγουν τους περισσότερους πυραύλους που διαθέτουν, συμπεριλαμβανομένων και βαλλιστικών πυραύλων.

Ένας πύραυλος εδάφους-θαλάσσης Τοντάρ ("Κεραυνός") με βεληνεκές "από 100 ως 200 χλμ", σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης επίσης εκτοξεύθηκε στο πλαίσιο των γυμνασίων τα οποία άρχισαν την περασμένη εβδομάδα.

Οι πύραυλοι ερρίφθησαν στις περιοχές Μπαντάρ και Τζασκ, στον Ινδικό ωκεανό, στην ανατολική πλευρά των στενών του Ορμούζ, από όπου περνά το 40% των δεξαμενόπλοιων που μεταφέρουν πετρέλαιο σε διεθνές επίπεδο.

Την Δευτέρα ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης στρατηγός Μοχαμάντ Αλί Τζαφαρί είχε δηλώσει για άλλη μια φορά ότι η Τεχεράνη δεν πρόκειται να διστάσει να κλείσει τα στενά του Ορμούζ εάν αντιμετωπίσει μια σοβαρή απειλή.

Οι Φρουροί της Επανάστασης κάνουν κάθε χρόνο ασκήσεις ειδικά στην περιοχή του Κόλπου.

paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου