Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Ισότιμα τα πτυχία των Κολεγίων με των ΑΕΙ

Έτοιμο το νoμοσχέδιο
Με διαδικασίες εξπρές και μέσω του διεπιστημονικός οργανισμός για την για την αναγνώριση τίτλων ακαδημαϊκών και πληροφόρησης, ΔΟΑΤΑΠ, θα πραγματοποιείται πλέον η ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων των Κολεγίων, βάσει σχεδίου νόμου που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας...

Από εδώ και στο εξής οι κάτοχοι διπλωμάτων από παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων άλλω κρατών-μελών στην Ελλάδα έχουν το ίδιο δικαίωμα να εργαστούν στην χώρα διαμονής τους, εν προκειμένω στην Ελλάδα, υπό τους ίδιους όρους με τους κατόχους των ελληνικών πτυχίων.

Με το σχέδιο νόμου που πρόκειται πολύ σύντομα να δημοσιοποιήσει η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, θα καταργηθεί την όποια διάταξη απαγορεύει ή «δυσκολεύει» την άρση της απαγόρευσης της αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων που προέρχονται από πτυχία από παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Πλέον οι απόφοιτοι σπουδαστές από τα κολέγια, θα λαμβάνουν πτυχία και όχι βεβαιώσεις σπουδών σε αυτά.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας ορίζει οι εκδοθέντες από το ΚΕΜΕ (Κολέγια) τίτλοι εκπαίδευσης να είναι οι ίδιοι με εκείνους που θα είχαν χορηγηθεί, εάν η εκπαίδευση είχε πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο κράτος - μέλος καταγωγής του τίτλου.

Τέλος , όσον αφορά τους άντρες σπουδαστές θα μπορούν να εξασφαλίσουν την αναβολή τους από το στρατό ακριβώς με τους ίδιους όρους που παίρνουν και οι φοιτητές των πανεπιστημίων.