Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Δημοσιογράφος έχασε πλήρως την ακοή του

Δημοσιογράφος έχασε πλήρως την ακοή του και από τα δύο αυτιά όταν άνδρες των ΜΑΤ έριξαν δίπλα του χειροβομβίδα κρότου- λάμψης, όπως ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ, η οποία καταδίκασε το γεγονός. Ο Μανώλης Κύπριος έπεσε θύμα της αστυνομικής βίας όταν κάλυπτε ρεπορτάζ κατά τις συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων» στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα.

Μετά τη ρίψη της χειροβομβίδας κρότου- λάμψης, ο δημοσιογράφος ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της ομάδας «ΔΕΛΤΑ» στην προσπάθειά του να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο.

Στην ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναφέρει:
«Οι σκηνές αυτές παραπέμπουν σε αλλοτινές εποχές, όπου η καταλυμένη Δημοκρατία επέτρεπε τέτοιες συμπεριφορές και απέτρεπε την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει πως δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα σταθεί στο πλευρό του δημοσιογράφου, που κατέστη ανάπηρος και ανήμπορος να εργαστεί στον τόσο απαιτητικό κλάδο της ενημέρωσης, και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα για τη δικαίωσή του αλλά και για την ανεμπόδιστη άσκηση του λειτουργήματος της ενημέρωσης από όλα τα μέλη της!».
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=290670