Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

απομάκρυνση 50 ανενεργών πλοίων και πλωτών ναυπηγημάτων

paraskhnio.gr
Στην εταιρεία GENOA TECHNICAL BUREAU, ανατέθηκε μετά από διαγωνισμό, το έργο εκτίμησης για απομάκρυνση 50 ανενεργών πλοίων και πλωτών ναυπηγημάτων, (δεξαμενές, φορτηγίδες μαούνες, φάροι αποβάθρες) που βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων του ΟΛΠ...



Όπως είναι γνωστό, το ΔΣ του ΟΛΠ έχει αποφασίσει την απομάκρυνση από το λιμάνι όλων των εγκαταλελειμμένων, ανενεργών πλοίων, τα οποία επί χρόνια καταλαμβάνουν χώρους, προκαλώντας κυρίως περιβαλλοντικά προβλήματα στους χώρους του λιμανιού. Όλα τα υπό εκτίμηση και απομάκρυνση πλοία βρίσκονται στο εμπορικό λιμάνι και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Σημειώνεται ότι, πρόσφατα υπεγράφησαν μεταξύ του ΟΛΠ και των εταιρειών "Ιγνάτιος Σπανόπουλος" και "Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος" οι συμβάσεις εκποίησης των επτά ανενεργών πλοίων της εταιρίας G.A. Ferries, έναντι 7.200.300 ευρώ συν ΦΠΑ.

Στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν ακόμη ένα πλοίο του κ. Αγούδημου, το Jet Ferry και δύο πλοία της ΣΑΟΣ, για τα οποία ο ΟΛΠ θα πρέπει να τα εκτιμήσει για να προχωρήσει και για αυτά σε διαγωνισμό εκποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου