Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Ανέβασε την ψυχολογία σου με 12 απλούς τρόπους!!!!

1. Κάνε παρέα με χαρούμενους ανθρώπους
Και μόνο το να βρίσκεσαι κοντά σε ένα θετικό άνθρωπο είναι αρκετό για να σε κάνει να χαμογελάσεις. Όταν έχεις έναν ευδιάθετο φίλο που ζει σε κοντινή απόσταση από το σπίτι σου αυξάνονται κατά 25% οι πιθανότητες να είσαι πιο χαρούμενη, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Δαν Ντιέγκο. Οι ερευνητές υποψιάζονται πως η ευτυχία είναι μεταδοτική. Σύμφωνα με το shape, οι τύποι που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο τείνουν να είναι πιο ευγενικοί στους γύρω τους και να έχουν συνεχώς πιο ανεβασμένη ενέργεια.

2. Ανάλαβε δράση
Μη στέκεσαι απλώς όρθια περιμένοντας το «μπιπ» από το φούρνο μικροκυμάτων. Ρίξε το σε ένα super set από jumping jacks. Ή βάλε την ανοιχτή ακρόαση όταν περιμένεις στην εξυπηρέτηση πελατών και διώξε τον εκνευρισμό με μερικούς «χαιρετισμούς στον ήλιο». Αυτά τα μικρά διαστήματα άσκησης βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και στον εγκέφαλο. Εντάσσοντάς τα στην καθημερινότητά σου θα σου φτιάχνουν πραγματικά το κέφι και θα αυξάνουν τα επίπεδα της ενέργειας σου.

3. Σταμάτα το άγχος
Μύρισε ένα πορτοκάλι και θα χαλαρώσεις στη στιγμή. Σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη, τα εσπεριδοειδή περιέχουν λιναλοόλη, ένα συστατικό που η μυρωδιά του έχει αποδειχτεί πως μειώνει τα επίπεδα άγχους στα ζώα.

4. Βγάλε τη TV από την πρίζα
Αν βλέπεις το 3ο κατά σειρά επεισόδιο του Νόμος και Τάξη, σβήσε τώρα την τηλεόραση! Μετά την ανάλυση στοιχείων από διάστημα 34 ετών, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ ανέφεραν πως οι άνθρωποι που περιέγραφαν τον εαυτό τους «κάπως ευτυχισμένους» έβλεπαν κατά 10% περισσότερες ώρες τηλεόραση συγκριτικά μ” εκείνους που χαρακτήριζαν τους εαυτούς τους «πολύ ευτυχισμένους». Η θεωρία: το να είσαι κολλημένη στην επίπεδη οθόνη μπορεί παροδικά να σε ευχαριστεί, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά μακροπρόθεσμα και σίγουρα δεν ανεβάζει την ενέργειά σου.

5. Πιες το παγωμένο
Για ένα φυσικό ενεργειακό ποτό, ανάμειξε χυμό σταφυλιού, acai ή ρόδι μαζί με τριμμένο πάγο. Τα θρεπτικά συστατικά απορροφώνται πιο γρήγορα στον οργανισμό σου μέσω ενός παγωμένου ροφήματος συγκριτικά με ένα που θα είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

6. Εκφράσου θετικά
Την επόμενη φορά που μία φίλη θα τα πάει καλά, μην την συγχαρείς απλώς. Πες της πως είναι εκπληκτική, πως έχεις εντυπωσιαστεί από τις Wonder Woman δυνάμεις της και πως νιώθεις απίστευτα υπερήφανη για εκείνην και θα νιώσεις κι εσύ εξίσου υπέροχα. «Όταν ανταποκρίνεσαι στα καλά νέα ενός άλλου με ενθουσιασμό, μεταδίδεις τη θετική ενέργεια και στον εαυτό σου» λέει ο ψυχολόγος.

7. Αγόρασε λουλούδια στον εαυτό σου
Γιατί να περιμένεις να σου τα φέρει ένας άνδρας; Ένα μπουκέτο μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση –ακόμη και να σου δώσει ενέργεια για όλη τη μέρα–, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται. Σύμφωνα με την ψυχολόγο του Χάρβαρντ Nacy Etcoff, Ph.D., όταν βλέπουμε λουλούδια, ο εγκέφαλός μας μπορεί να ανακαλέσει στη στιγμή εορταστικές αναμνήσεις.

8. Φάε ξηρούς καρπούς
Σύμφωνα με μελέτες, η πράξη της επαναλαμβανόμενης μάσησης, όπως όταν μασουλάμε ξηρούς καρπούς, ενισχύει την παραγωγή της σεροτονίνης, η οποία μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σου και την ενέργεια σου.

9. Άκου το κι αυτό
Για ένα γρήγορο κύμα ενέργειας, κάνε έντονο μασάζ στα αφτιά σου από τους λοβούς μέχρι την κορυφή, με τους δείκτες και τους αντίχειρές σου για περίπου 30 δευτερόλεπτα. «Στην ανατολική ιατρική, το αφτί είναι ένα μικροσύστημα του σώματος και κάθε κίνησε λειτουργεί όπως και η ρεφλεξολογία στα πέλματα ενώ αθξάνει την ενεργητικότητά σου.

10. Πασπάλισε
Αυτά τα μυρωδικά θα βελτιώσουν τη διάθεσή σου κι αυτό θα διαρκέσει: η κανέλα μπορεί να σταθεροποιήσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου, χαρίζοντάς σου σταθερή ενέργεια, το κύμινο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σιδήρου και ο κόλιανδρος να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις αυξάνοντας τα επίπεδα του μαγνησίου, το οποίο μειώνεται σε περιόδους άγχους.

11. Τέντωσε τα όριά σου
Νιώθεις καταβεβλημένη από τη δουλειά; Δοκίμασε αυτή την κίνηση για να ανακουφίσεις την ένταση στη σπονδυλική στήλη και στον αυχένα σου και να τροφοδοτήσεις το σώμα σου με ενέργεια.
Στάσου στα γόνατα και στις παλάμες σου, έκπνευσε και πάρε αργά ανάσα για έξι χρόνους ενώ θα κυρτώνεις τη σπονδυλική σου στήλη, σαν γάτα. Κράτα την ανάσα σου για τέσσερις με έξι χρόνους.
Έπνευσε αργά καθώς τα φέρνεις πίσω στη σπονδυλική σου στήλη, στην αρχική της ευθεία θέση.

12 Δώσε, έστω και λίγο
Πέντε ευρώ μπορούν πραγματικά να σου αγοράσουν ευτυχία. Ζητήθηκε από συμμετέχοντες σε έρευνα να ξοδέψουν αυτό το ποσό για ένα φίλο ή μία φιλανθρωπική δωρεά. Αυτοί ανέφεραν πως ένιωθαν καλύτερα στο τέλος της ημέρας συγκριτικά μ” εκείνους που τους είπαν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για τον εαυτό τους, σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση Science.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου