Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΑ, ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ




Ύστερα από εντολή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάνα, πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι Στουρνάρα σε φορτηγά αυτοκίνητα, βυτιοφόρα και λεωφορεία, στις πύλες εισόδου της χώρας την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου και...
διαπιστώθηκε σωρεία φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων. Από τους ελέγχους σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών εντοπίστηκαν τα ακόλουθα:

- Τρεις περιπτώσεις μεταφοράς εμπορευμάτων με φορτηγά από Βουλγαρία – μέσω Ελλάδας – προς άλλες χώρες της Ε.Ε. χωρίς συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία. Κατασχέθηκαν τα φορτηγά και τα λαθρεμπορεύματα μεγάλης αξίας. 

Επίσης συνελήφθησαν οι οδηγοί και παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης καταδίκασε τους δύο εξ αυτών, κατοίκους Ρουμανίας, σε επτάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή και διέταξε τη δήμευση των κατασχεθέντων. 

- Τρείς περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων, όπου τα συνεργεία ελέγχου προέβησαν σε συλλήψεις, οι δε συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον των Εισαγγελέων, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

- Μία περίπτωση λαθρεμπορίας (εισαγωγή επιπλέον ποσότητας καυσόξυλων από την Αλβανία στην Ελλάδα)

- Επίσης κατελήφθησαν με πετρέλαιο θέρμανσης στα ρεζερβουάρ, 3 φορτηγά με αλβανικές πινακίδες.

- Πέντε λεωφορεία που μετέφεραν επιβάτες από Ελλάδα προς Αλβανία, δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία σε 108 περιπτώσεις. 





http://fimotro.blogspot.com