Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Έγγραφα-σοκ για TOR M1 και TPQ 37 “καίνε” τον Άκη - Οι στρατιωτικοί έλεγαν όχι σ΄ όλα για "τα καλύτερα όπλα" του πρώην υπουργού!


 Η επιμονή του για αυτές τις αγορές κυριολεκτικά τον “κατέρριψε” από το πολιτικό στερέωμα
- Δεν είχα τηρηθεί ούτε τα προσχήματα για την προμήθεια αυτή
- Τα TOR M1 δεν πληρούσαν τα κριτήρια και όμως αγοράστηκαν
- Δείτε όλα τα αποκαλυπτικά έγγραφα








Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα TOR M1 αγοράστηκαν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και η επιμονή του γι΄ αυτή την αγορά κυριολεκτικά τον “κατέρριψε” από το πολιτικό στερέωμα. Στην προμήθεια αυτή δεν είχαν πραγματικά τηρηθεί ούτε τα προσχήματα,όπως προκύπτει από τα έγγραφα που αποκαλύπτουμε και αποδεικνύουν ότι οι στρατιωτικοί είχαν απορρίψει με τρόπο κατηγορηματικό την αγορά! Παρόλα αυτά η πολιτική ηγεσία υπό τον Άκη Τσοχατζόπουλο επέμεινε στην αγορά.

Τα έγγραφα περιέχουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αντιαεροπορικών συστημάτων που θα μπορούσε να προμηθευτεί η Ελλάδα για να καλύψει συγκεκριμένες επιχειρησιακές ανάγκες. Είναι απίστευτο ,αλλά από τα 23 κριτήρια τα οποία είχαν τεθεί, οι ρωσικοί TOR M1 ,δεν πληρούσαν κανένα και δεν είχαν καν τη δυνατότητα εκπλήρωσης αυτών των κριτηρίων! Κι όμως αγοράστηκαν!

Το πόρισμα των στρατιωτικών κατατέθηκε στην ιεραρχία και εκείνη με τη σειρά της το προώθησε στη πολιτική ηγεσία. Οι στρατηγοί που υπογράφουν δεν παίρνουν μεν θέση αλλά είναι σαφές ότι έχουν επιφυλάξεις και προσπαθούν με τα σχόλιά τους τουλάχιστον να “παγώσουν” το θέμα. Παρόλα αυτά η προμήθεια προχώρησε κανονικά!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 

Οι στρατιωτικοί δεν είχαν δει ποτέ θετικά τη προμήθεια των TOR M1 ,γιατί και ανησυχούσαν για την συνέπεια των κατασκευαστών στη τεχνική υποστήριξα αλλά κυρίως γιατί θεωρούσαν δεδομένο ότι τα συστήματα αυτά δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να διασυνδεθούν με τα υπόλοιπα συστήματα δυτικού τύπου που διαθέτουμε.Ακόμη κι αν αυτό τεχνικά γινόταν εφικτό δεν θα το επέτρεπε το ΝΑΤΟ.Κι έτσι πραγματικά έγινε.

Τα TOR M1 αναπτύχθηκαν σε διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις για να παρέχουν αντιαεροπορική κάλυψη ...κατά μόνας,χωρίς καμία διασύνδεση.Προβλήματα σημαντικά παρουσιάστηκαν πράγματι και στην υποστήριξή τους.


Βρέθηκαν τα "κλεμμένα" έγγραφα από το προσωπικό αρχείο του Άκη

Νέα στοιχεία έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τα στοιχεία αυτά “καίνε” για άλλη μια φορά των πρώην υπουργό ενώ μπλέκουν όπως λέει και το εισαγγελικό πόρισμα τόσο την σύζυγο του πρώην υπουργού όσο και τον αδελφό της.

Πριν από καιρό ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε δηλώσει μια περίεργη κλοπή – εξαφάνιση ενός προσωπικού του αρχείου με έγγραφα μάλιστα εθνικής ασφάλειας καθώς και άλλα πολλά στοιχεία. Όμως όπως αποκαλύπτει το εισαγγελικό πόρισμα τα έγγραφα αυτά και τα στοιχεία φαίνεται πως δεν είχαν...κλαπεί. Το αρχείο αυτό βρέθηκε στα γραφεία του υπουργού στην Κυψέλη και αφορούν την off shore εταιρεία και μετά από τον έλεγχο της εισαγγελίας μέσα σε αυτά υπάρχουν έγγραφα εθνικής ασφάλειας αλλά και τιμολόγια.

Σύμφωνα λοιπόν με το εισαγγελικό πόρισμα:
“Το γεγονός ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος τηρούσε στο προσωπικό του αρχείο, τραπεζικά έγραφα, κάποια από αυτά μάλιστα ήταν πρωτότυπα, που αφορούσαν λογαριασμούς του Νικόλαου Ζήγρα ή των εταιρειών που αυτός εκπροσωπούσε, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο τελευταίος διαχειριζόταν τους λογαριασμούς, κατ' εντολή του πρώην υπουργού”.

Στο εισαγγελικό πόρισμα όμως φαίνεται και η εμπλοκή του αδελφού της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Παναγιώτη Σταμάτη, ο οποίος για να μην γίνεται αντιληπτός υπέγραφε με ψευδώνυμο χρησιμοποιώντας το επώνυμο της πρώην συζύγου του.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες εδώ
Σαχπατζίδης: «Δεν έχω καμία σχέση με τον κ. Τσοχατζόπουλο»

Αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που του αποδόθηκαν, ο επιχειρηματίας Γ. Σαπχατζίδης, με το απολογητικό του υπόμνημα στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, που αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα».

Όπως τονίζει, μάλιστα, ο συγκατηγορούμενός του πρώην υπουργός «δεν θα είχε κανένα λόγο να τον ενημερώσει για τις επιλήψιμες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου