Τι έκανα; Επέστρεψα στη φύση. Όχι κυριολεκτικά, απλά ανακάλυψα τον καλύτερο χυμό για να βοηθήσω το ανοσοποιητικό μου σύστημα. Μετά από πολλές δοκιμές κατέληξε στο να συνδυάσω το παντζάρι με το μήλο και το καρότο. Κάθε πρωί που ξυπνούσα τα έβαζα στο μπλέντερ τα έκανα χυμό και τον έπινα μαζί με το πρωινό μου γεύμα. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι περισσότερο από θετικό.
Η υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης C στα μήλα και οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην αποβολή των τοξινών. Το παντζάρι περιέχει περιέχει βιταμίνες A, C, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό και βιταμίνες τοθ συμπλέγματος Β. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του προστατεύουν το συκώτι και βοηθούν στον έλεγχο της κακής χοληστερόλης στο αίμα. Το καρότο είναι πλούσιο σε A, B1, B2, B3, B6, C, E, K και περιέχει μια σειρά από πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, νιασίνη και φυλλικό οξύ. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α ενισχύει την όραση και προστατεύει από την εμφάνιση της ωχρά κηλίδας. Επίσης συμβάλει στη να έχουμε μια λαμπερή επιδερμίδα δίνοντας μας τη νεανική λάμψη που επιθυμούμε.
Εκτός όμως από τα παραπάνω οφέλη ο συγκεκριμένος χυμός μου πρόσφερε την ενέργεια που χρειαζόμουν για να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Κάθε φορά που τον έπινα ένιωθα ευεξία και φυσικά οι λιγούρες που είχα, έγιναν παρελθόν. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο συνδυασμό τροφίμων για να φτιάξω ένα χυμό που θα με βοηθήσει να είμαι υγιής και να αποβάλω τις τοξίνες.