Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Dielpis Formula 1 -Κοντά στην προσπάθεια κατασκευής


Την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την η κατασκευή πίστας Formula 1 στη Δραπετσώνα στηρίζει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μάλιστα, σε επιστολή που έστειλε προς τον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Λουκά Τζανή, ο Πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ της κατασκευής της πίστας Formula 1 (Dielpis Formula 1) και κάνει λόγο για ένα έργο πνοής και ανάπτυξης της περιοχής του Πειραιά.
«Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, σας ευχαριστώ θερμά για την επιστολή σας σχετικά με την μελέτη και κατασκευή της πίστας Formula 1 (Dielpis Formula 1) στο Δήμο Δραπετσώνας. Στηρίζουμε την προσπάθειά σας, η οποία όπως μου αναφέρατε θα πραγματοποιηθεί αμιγώς με ιδιωτικά κεφάλαια. Αναγνωρίζω τα οφέλη που μπορεί να έχει ένα τέτοιο έργο τόσο για την ανάπτυξη της περιοχής με τη δημιουργία θέσεων εργασίας όσο και γενικότερα για την Ελλάδα με την προβολή της αλλά και την προσέλκυση νέου τουριστικού κοινού. Αναμένουμε τη σχετική μελέτη προς την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) ώστε να προχωρήσει η αδειοδοτική διαδικασία», αναφέρει αναλυτικά η επιστολή.
Παράλληλα, στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν οι επενδυτές που θα αναλάβουν να ολοκληρώσουν την πίστα Dielpis Formula 1, σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Θανάση Παπαθεοδώρου που έχει όλη την μελέτη της πίστας.
Ωστόσο, ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας έχει εξασφαλίσει ένα σημαντικό ποσοστό θέσεων εργασίας για τους δημότες της περιοχής, στην μελλοντική κατασκευή του έργου.


onsport.gr