Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Επίθεση Παπανδρέου σε ΜΜΕ και ΝΔ από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ - Αύριο οι υποψηφιότητες για την προεδρία


- Μοναδικός υποψήφιος όπως όλα δείχνουν ο Βενιζέλος
- Χρυσοχοϊδης, Γεννηματά και Διαμαντίδης στηρίζουν Βενιζέλο 
- Εκτός της διαδοχής φαίνεται πως μένει τελικά ο Χρ.Παπουτσής
- Παπανδρέου: "Ο αγώνας δεν τελειώσε αλλά η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο"
-  Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την Εθνική Συνδιάσκεψη
  

Επιθέση στα Μέσα ενημέρωσης αλλά και στη ΝΔ εξαπέλυσε στην...τελευταία του ομιλία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Με μία σύντομη αναφορά των πρώτων ετών της πολιτικής του διαδρομής ξεκίνησε την ομιλία του περιγράφοντας την «επόμενη μέρα» πρόσθεσε.

«Ο αγώνας δεν τελείωσε, είμαστε όμως σε έναν δρόμο που μας πάει εκεί που πρέπει». Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την συνεισφορά της κυβέρνησής του στο να καταλήξει η χώρα σε αυτό «το θετικό αποτέλεσμα», αναφερόμενος στο κούρεμα του χρέους.

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στη ΝΔ, λέγοντας ότι «μίζερα» στήριξε τελικά την κυβέρνηση Παπαδήμου, αφού επί δύο χρόνια υπονόμευε κάθε προσπάθεια.

Τόνισε δε ότι σήμερα το δίλημμα για τους λαούς της Ευρώπης και όχι μόνο είναι «δημοκρατία ή βαρβαρότητα» αναφερόμενος στη μετακίνηση των κέντρων λήψης αποφάσεων από τις κυβερνήσεις και τα Κοινοβούλια στο «κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα».

«Θα είμαστε και πάλι μαζί στον κοινό αγώνα. Από μετερίζια, διαφορετικά αλλά και πάλι κοντά». «Τα τελευταία χρόνια βρέθηκα σε ρόλους που με έφεραν σε απόσταση και σε ρόλους δύσκολων αποφάσεων. Αλλά, περισσότερο, σε απόσταση που διάνυσα για να αντιμετωπίσω τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων ετών».

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε μεγάλη ανάσα την ιστορική μείωση του χρέους και ευχαρίστησε υπουργούς, αφανείς τεχνοκράτες καθώς και τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

O Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση και στα Μέσα Ενημέρωσης λέγοντας χαρακτηριστικά "μην αγοράζετε τα όσα σας λένε τα ΜΜΕ, η τρόικα, οι εταίροι και οι δανειστές μας".

Μάλιστα στην ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον τραγουδιστή Νταλάρα ενώ άφησε αιχμές για το τηλεοπτικό κανάλι Mega. Δείτε εδώ την σχετική είδηση και βίντεο. 


Τελειώνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ ενώ αρκετοί...κυριώς γυναίκες μέλη του ΠΑΣΟΚ δάκρυζαν!

Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Ίσως ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ να είναι τελικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών συγκεντρώνει σχεδόν πάνω από 200 υπογραφές από τα 377 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Λίγο πριν την έναρξη της Εθνικής Συνδιάσκεψης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έκανε δήλωση με την οποία στηρίζει την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου. 


newsit.gr